Programma 2019

Mission Madness

Een spel dat de gehele feestweek duurt, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar dit jaar is het zover, het Rode Draad Spel is terug!

Verzamel vrienden en familie en geef u op voor dit doldwaze spel. Door middel van opdrachten in verschillende moeilijkheidsgraden kunt u punten verzamelen. Elke dag is er een update zodat u kunt zien welk team voorstaat en wie u dus te slim af moet zijn. Speelt u het tactisch, bent u sneller dan het licht of gooit u al uw creativiteit in de strijd? Aan u de keus, maar plezier is gegarandeerd. Heeft u pech en moet u werken gedurende de week? Geen zorgen, ook dan maakt u gewoon nog kans op de winst!

Let op!

 • Inschrijven kan alleen met groepsfoto, alle deelnemende namen en ten minste 1 geldig telefoonnummer via www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen. Tijdens de voorinschrijving kunnen de ingeschreven teams betalen.
 • Foto’s en videos worden online gedeeld (deelname betekent automatisch acceptatie van deze voorwaarden).
 • Vol = vol.
}

17:00 (17 aug) - 20:00 (24 aug)

Schipluiden

Vanaf 12 jaar

5 euro per team

ZF Motortourtocht

Het gevoel wanneer u uw motor na een lange winter weer uit de stalling haalt en de oneindigheid tegemoet rijdt, is ongeëvenaard.

Afgelopen jaar was de eerste motortourtocht een groot succes. Dus beginnen we ook dit jaar weer de dag met een lekker bakkie voor het Oude Gemeentehuis. Daarna starten we de stalen rossen en laten we ons prachtige dorp voorzichtig achter ons. Er is een mooie route uitgezet van ongeveer 177km, wat zo’n 4 uur genieten oplevert. Halverwege stoppen we voor een lunch tussen de duinen in het veld. Haal dus uw motor van stal en rijd, begeleid of onbegeleid, mee.

Let op!

 • Lunch wordt geregeld.
 • Elke deelnemer rijdt mee op eigen risico en dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
 • Rijden in eigen groep is mogelijk.
 • Inschrijven kan via www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
}

10:00 UUR - 16:30 uur

Oude gemeentehuis

Vanaf 18 jaar

15 euro

Voorinschrijving

Voor diverse activiteiten dient van tevoren te worden aangemeld. Voor deze activiteiten geldt: niet van te voren ingeschreven = niet kunnen deelnemen aan de activiteit.

Op de eerste zaterdagmiddag kan worden ingeschreven voor verschillende activiteiten. Tijdens de voorinschrijving kan je je inschrijven voor de volgende onderdelen:

 • Herrie op de prairie
 • ZF Most Wanted
 • Drijfnatte Dinsdag
 • Dirt Devils
 • Zon, zee, surf

Zie voor meer informatie in het programmaboekje.

}

15:30 uur - 17:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

Alle leeftijden

Welcome to the steammachine

Hoe hebben de mensen rond 1900 zich de toekomst voorgesteld? Dat is de vraag die centraal staat bij de knallende opening van het Zomerfeest 2019.

Welcome to the Steam Machine, dé feestavond waarin de Victoriaanse tijd wordt gecombineerd met een toekomstbeeld op de industriële revolutie zoals men zich deze rond 1900 voorstelde. Machines in spoorwegen, schepen en fabrieken worden aangedreven door de drijvende kracht van deze tijd; stoom! Sinds het begin van de industriële revolutie gaat de ontwikkeling snel. Wat zal de toekomst brengen?

Verplaats uzelf vanavond naar de Victoriaanse tijd en laat uw fantasie de vrije loop. Kunnen we binnenkort een stoommachine bouwen waarmee we door de tijd kunnen reizen? Zijn er manieren om verre reizen te maken zonder dat we hier maanden mee bezig zijn? En hoe moeten we ons dan kleden?

De heren van stand dragen hoge hoeden en de dames hoepelrokken en korsetten. De accessoires zien er futuristisch uit en bevatten veel kettingen en tandwielen, deze kunnen immers goed van pas komen als reserveonderdelen van de tijdmachine.

Waan u vanavond tussen de futuristische ontwerpen, tandwielen, zeppelins en de door stoom aangedreven machines. Ga op ontdekkingsreis, verken het occulte of verdiep u in de mad science. Laat uw fantasie de vrije loop en ga mee op ontdekkingsreis door de vroegere toekomst!

}

20:30 uur - 01:00 uur

Feestterein

16 jaar en ouder

Samen onderweg

‘Samen sta je sterker’, ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’, ‘Waarom moeilijk doen, als het ook samen kan’.

Dit zijn zomaar een aantal uitspraken over de kracht van samenwerken, het samen onderweg zijn en dit is dan ook precies waar wij tijdens de Zomerfeestdienst van dit jaar bij stil willen staan.

Ook dit jaar wordt de dienst weer muzikaal begeleid door een gelegenheidskoor. Vindt u het dus gezellig om samen met elkaar te zingen en de dienst te voorzien van een muzikale noot? Dan bent u van harte welkom om mee te doen!

Let op!

 • Bij slecht weer vindt de kerkdienst plaats in de St. Jacobuskerk.
 • Meezingen in het gelegenheidskoor? Wij repeteren op woensdagavond 7 &
  14 augustus om 19:30 uur in de St. Jacobuskerk. Opgeven is niet nodig, kom gezellig langs als het u leuk lijkt!
 • Tijdens de kerkdienst wordt er weer een verhaal uitgebeeld door de kinderen.
 • Wil jij hier ook aan mee doen? Kom dan op zaterdagmiddag 11 augustus naar het secretariaat van de Jacobuskerk. Om 15:00 uur gaan we oefenen en knutselen. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom.
}

10:30 uur – 12:00 uur

Grasveld aan de Vlaardingse kade en het windrecht

Alle leeftijden

High de Boules

Alles wat leuk is, wordt traditie. Zo ook het Jeu de Boules toernooi! Maar hoe zorg je er nu voor dat een traditie interessant blijft?

Juist, je voegt er subtiele nieuwe elementen aan toe. En dat is precies wat wij gedaan hebben! De fanatieke speler komt namelijk voor een lastige keuze te staan; gaat hij zijn dorst lessen op de verantwoordelijke manier of kiest hij toch voor het heerlijk speciaal bier? Dit jaar nieuw in het assortiment! Kunnen de speciaal biertjes een nieuwe dimensie aan het spel geven? Geniet van een dag vol spel, plezier en gezelligheid langs de banen of op het terras.

Let op!

 • Inschrijving per team via de website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • De kosten zijn €10 per team voor het jeu de boules toernooi en €17,50 per persoon voor de high beer (5 speciaal bieren).
 • Ieder team bestaat uit 3 personen. Minimaal 2 van de 3 teamleden komt uit de gemeente Midden-Delfland.
 • Neem eigen ballen mee. De organisatie heeft slechts enkele reservesetjes.
 • Ieder team speelt zowel ’s middags als ’s avonds.
}

13:30 uur – 23:00 uur

Feestterein

Vanaf 16 jaar

10 euro per team

Herrie op de prairie

Howdy partner! De cowboybendes van Midden-Delfland zijn in strijd voor hun stuk grondgebied!

Ben jij goed met lassowerpen en stoer genoeg om het op te nemen tegen andere bendeleden? Dat komt goed uit! De meest gevreesde cowboys & -girls van de lage landen zijn namelijk op zoek naar jou om zo de strijd te winnen. De dag zit vol spellen die van jou een echte cowboy of -girl maken. De sheriff zorgt ervoor dat jij vandaag klaar wordt gestoomd om de strijd aan te kunnen gaan met de andere cowboybendes. Heb jij al een echte cowboyoutfit thuis? Trek deze aan en scoor alvast die extra punten!

Beschik jij over stalen zenuwen en ben jij niet bang om de strijd aan te gaan in het Wilde Westen? Geef je dan nu op!

Let op!

 • Zorg dat de cowboys & -girls kleren dragen die vies mogen worden. Een echte outfit in stijl wordt op prijs gesteld.
 • Alle cowboys & -girls moeten in bezit zijn van een zwemdiploma.
 • Bij slecht weer wijken we uit naar de Post-Kogeko hal.
}

14:30 uur - 22:00 uur

Eendenvijver

8 t/m 13 jaar

5 euro

Blij dorp

Ojee, een groot probleem. Alle dieren zijn uit de dierentuin ontsnapt en de dierentuin kan wel wat hulp gebruiken.

Spring jij zo ver als een Kangoeroe? Ben jij zo sterk als een Olifant? Brul jij net zo hard als een Leeuw? Of ben jij beter in spoorzoeken, herken jij zelfs de meest bijzondere dieren en is konijnen vangen jouw specialiteit? Kom naar ons Blij-Dorp en vind uit waar jij goed in bent. Misschien ligt jouw toekomst wel in de dierentuin.

Let op!

 • Bij slecht weer wijken we uit naar de Dorpshoeve.
 • Kom verkleed!
}

15:00 uur - 17:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

4 t/m 8 jaar

1 euro

Op avontuur met Dora en Diego

Dora en Diego zijn in Schipluiden op zoek naar avontuur! Al jaren bezoeken Dora en Diego de mooiste plekjes van de wereld.

Vandaag zijn ze aangekomen in Schipluiden om met jou op onderzoek uit te gaan naar alles wat te beleven is tijdens de Zomerfeesten. Kom jij met Dora een zandkasteel bouwen? Of samen met Diego een dansje maken? Knutsel een mooie rugzak, kom kijken bij de chocoladeboom en wie weet ga je op de foto met Dora en Diego.

Trek dus je avontuurlijke kleren aan en maak je klaar voor deze dag vol avontuur, knutselen en spelen. Dora en Diego kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!

Let op!

 • Bij slecht weer wijken we uit naar de Dorpshoeve.
 • Alle kinderen zijn van harte welkom, maar ouders dienen wel een oogje in het zeil te houden.
}

10:00 uur – 12:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

0 t/m 5 jaar

1 euro

Puin in de Dierentuin

Diergaarde Blijdorp heeft een groot probleem. De dieren zijn namelijk ontsnapt uit de dierentuin! Het laatste nieuws is dat de dieren hun weg hebben gevonden naar Schipluiden.

Zo is er een leeuw in de Botenspeeltuin gezien en zitten er krokodillen in de eendenvijver. Diergaarde Blijdorp heeft het Zomerfeest gevraagd om alle dieren op te sporen. Maar wij kunnen dit niet alleen! Wij hebben jouw hulp nodig om alle dieren terug te vinden. Kom jij ons helpen? Pas wel op! Het gerucht gaat dat er ook stropers rondlopen in het dorp die de dieren willen stelen. Dit mogen we niet laten gebeuren. Kom dus vanmiddag naar Scouting Schipluiden en help ons alle dieren te vinden.

Let op!

 • Doe sportieve kleding en schoenen aan.
 • Wanneer kinderen niet alleen mogen lopen, dienen ouders/ verzorgers voor begeleiding te zorgen.
 • Het speuren naar de dieren vindt plaats rondom de wijk Rozemarijn. De organisatie legt duidelijk uit waar je wel en niet mag zoeken.
}

13:00 uur - 16:00 uur

Scouting Schipluiden

6 t/m 14 jaar

1 euro

ZF Most Wanted

Heel Schipluiden is in rep en roer: criminelen zijn ontsnapt en lopen vrij rond! Maar dit is nog niet alles.

Door bezuinigingen in het politiekorps heeft de politie het nu namelijk extra zwaar. Aan jou de taak om de politie te ondersteunen en deze criminelen in de kraag te vatten!

Na het doorlopen van de politieacademie kun jij als echte hunter en rechercheur aan de slag. Tijdens deze bloedstollende avond wordt jouw communicatie, uithoudingsvermogen en doortastendheid op de proef gesteld. Pak jij als eerste alle Most Wanted criminelen? Dan verdien jij zeker een plek aan de eregalerij van de politie!

Let op!

 • Kom op de fiets!
 • Neem per groep (7 à 8 spelers) minimaal twee telefoons mee met daarop WhatsApp en een internetabonnement. Meer mobiele telefoons is altijd handig.
 • Tijdens de voorinschrijving moeten twee telefoonnummers worden opgegeven die meedoen tijdens het spel. Meer is ook altijd mogelijk.
 • Trek sportieve kleding aan.
 • Vol = vol.
}

16:00 uur - 22:00 uur

Feestterein

13 t/m 15 jaar

5 euro

Bourgondisch Dorpsdiner

Dit jaar gaan we terug in de tijd. Plezier, vertier en bourgondisch eten staan vanavond centraal.

Waan uzelf in een wereld waar dineren zonder een telefoon gewoon was, gezelligheid gecreëerd werd door saamhorigheid en etiquette gepaard ging met praktisch nut. Sfeer wordt bepaald door de omgeving en u hoeft alleen maar aan te haken en aan te sluiten.

Wanneer u arriveert met koets, boot, huifkar of de benenwagen, leidt de opzwepende volksmuziek u naar de bestemming. Hier komt u het gehele dorp tegen, van schoenmaker, tot bakker en van zwaardvechter tot trompetter. De town crier leest het avondprogramma voor, terwijl u proost met uw stenen mok op de gezondheid van de aanwezigen. De rook van het gegrilde vlees strijkt neer over de tafels en creëert een magistraal gezicht terwijl de zon ondergaat. Het vlees staat op tafel dat rijkelijk gedeeld wordt met de buren. En dan begint het feest. Er wordt geklapt, gestampt en gedeinsd op de muziek terwijl het eten wordt bijgevuld en het bier rijkelijk blijft vloeien. Er wordt gezellig gekletst en ongegeneerd gelachen, een avond vol ouderwets vermaak en eigentijdse gezelligheid. Er is genoeg te zien, van de buurman die een jonge dame ten dans vraagt, tot een tante die een geit achterna zit. Vanavond is dit de ambiance waarin u zich bevindt en hoort het er allemaal bij. Na de zinderende optredens gegeven door medetafelgenoten en dorpsbewoners gaan de kippen op stok, de geiten weer terug in het hok en ook de laatste haas heeft het bord bereikt. De avond verdwijnt langzaam in de rook van fakkels en barbecues terwijl de accordeon en trompetters de nacht vullen met hun volle klanken aangevuld door luidkeels gezang.

Let op!

 • Inschrijven kan via www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen. De inschrijving opent op woensdagavond 7 augustus om 20:00 uur.
 • Er is plek voor ongeveer 200 personen dus wees er snel bij!
 • Pas uw kleding aan naar het thema. Denk hierbij vooral niet aan uw mooiste kleding.
 • Een vestje komt altijd van pas in het holst van de nacht.
}

19:00 uur - 23:00 uur

Grasveld bij L.T.C. Keenenburg

18 jaar en ouder

Paw Patrol: Pups redden het Zomerfeest

Ryder en zijn team zijn bij ons in het dorp voor een nieuwe reddingsactie. Kapitein Turbot was aan het vissen en ineens zijn al zijn vissen gestolen!

Ryder heeft zijn team verzameld en alle honden komen hier samen. Skye vliegt in haar helikopter, Zuma duikt door de vaart, Rocky kwispelt langs de restaurants in Schipluiden en Chase speurt door het dorp met de politiewagen. Toch is het ze nog niet gelukt om de dader te vinden, kom jij in actie? Kom samen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes langs en hopelijk kunnen jullie samen het mysterie voor Paw Patrol oplossen!

Let op!

 • Voor de ouders is er een terras ingericht zodat zij vanaf een afstandje kunnen genieten van hun kinderen. Het Zomerfeest zorgt voor de begeleiding tijdens de show.
 • Bij slecht weer vindt de kindershow plaats in het Notenschip.
 • Geef uw telefoonnummers met uw kind mee indien u niet op het schoolplein blijft.
 • Na afloop kunnen de kinderen alleen onder begeleiding het schoolplein verlaten.
}

10:00 uur - 11:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

2 t/m 10 jaar

1 euro

Drijfnatte Dinsdag

De titel zegt het al, vandaag houden we het niet droog! Verzamel al je vriendjes en vriendinnetjes en geef het ultieme team op.

Samen gaan jullie de strijd aan tegen het water en natuurlijk tegen de andere groepen.

Een perfecte voorbereiding is een must om dit spel te winnen. Laat het bad thuis dus maar vol lopen en oefen elke avond je schoolslag. Smeer verse modder op je gezicht en verzin de beste yell. Ren alvast wat oefen rondjes met je vrienden om de vijver om elke heuvel te verkennen. Alleen op deze manier ben je in staat de Drijfnatte Dinsdag te winnen.

Let op!

 • Een zwemdiploma is verplicht.
 • Trek oude kleren aan die vies en nat mogen worden.
 • Neem droge kleding en een oude handdoek mee.
 • Het telefoonnummer van je ouders dient bekent te zijn bij de groepsleiding. Tip: Schrijf het telefoonnummer van je ouders op je hand of arm met een watervaste stift.
}

13:15 uur - 17:00 uur

Vijver achter de wilgenlaan en voor de golfbaan

8 t/m 14 jaar

2,50

Jenever walk alone

Ook dit jaar mag de welbekende middag voor de ervaren Schipluidenaren onder ons natuurlijk niet ontbreken. U wordt dit jaar vermaakt met maar liefst een dubbel programma.

Zo vragen wij u om gezellig in te haken en mee te zingen met klassiekers uit de oude doos. Denk bijvoorbeeld aan ‘Daar bij die Molen’, ‘De zuiderzeebalade’ of ‘Blauwe korenbloemen’. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor een lekker gebakje met koffie of thee, maar ook de jenever en advocaat zijn volop aanwezig. Wanneer de kelen zijn gesmeerd is het tijd voor de traditionele bingo waar wederom mooie prijzen te winnen zijn. Maar pas op! Een valse bingo betekent wel dat u een liedje moet komen zingen.

Let op!

 • De mensen uit Akkerleven worden om 13:00 uur door vrijwilligers vanaf Akkerleven naar V.V. Schipluiden gebracht.
 • Het feest begint al bij het ophalen en wegbrengen van de ouderen van Akkerleven naar V.V. Schipluiden, maar we komen hier vaak net wat mensen te kort. Wilt u de organisatie hierbij helpen? Meld u dan aan bij de organisatie via bejaardenmiddag@zomerfeest-schipluiden.nl.
}

13:45 uur - 16:30 uur

V.V. Schipluiden

65 jaar en ouder

Party Crashers

Dit jaar heeft de organisatie besloten om op dinsdagavond een heuse VIP-party te organiseren. Het belooft hét feest van het jaar te worden wat u absoluut niet mag missen!

Iedereen die iemand is, is er zeker bij. Alle grote artiesten van nu zijn uitgenodigd, de beste sterrenchef’s verzorgen de hapjes en alle champagne uit de omgeving is opgekocht. Maar er is slecht nieuws... Kaarten voor dit exclusieve feest zijn niet meer beschikbaar. En dit veroorzaakt onrust en frustratie in het dorp, vooral onder de vaste bezoekers. Het Zomerfeest is toch een feest voor alle Schipluidenaren?!

Een groep Schipluidenaren heeft daarom het idee bedacht om het feest alsnog te party crashen. Het plan is als volgt: vanavond gaat u met uw groep op zoek naar een alternatieve manier om de VIP-party binnen te komen. Dit doet u door middel van het oplossen van puzzels en het vinden van aanwijzingen. Lopend over het feestterrein weet u niet waar u moet kijken voor alle cryptische aanwijzingen. Het vervelende is namelijk dat echt álles een hint kan zijn. Waarom zitten er letters in de kindertekeningen van de Jozefschool? Zit er een ander patroon in de straatklinkers? Klinkt iedere keer hetzelfde nummer over het terrein? Aan jou de taak om dit te ondervinden!

Uw team is op zijn sterkst wanneer u mensen met diverse kwaliteiten bij elkaar weet te brengen. Zoek dus mensen die denken als George Clooney of Julia Roberts in Ocean’s Eleven, vrienden die goed zijn in verbanden leggen of stressbestendig zijn en zorg er voor dat u en uw team dit te gekke feest niet missen. Maar let op, er heerst ook een tijdsdruk!

Welk team weet als eerste het feest binnen dringen? Denkt u dat u dit bent? Schrijf u dan snel in via de website en laat de voorpret al beginnen!

Let op!

 • Inschrijven kan via de website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • De groepen bestaan uit 4-5 personen.
 • De inschrijving sluit op zondag 18 augustus.
 • Vol = vol.
}

19:00 uur - 23:00 uur

Feestterrein

16 jaar en ouder

15 euro per team

Pubquiz

Het is alweer de 5e editie van de pubquiz, welke stiekem toch wel zijn vaste plaats in het programma heeft weten te veroveren. Dus wat kunnen wij er nu eigenlijk nog over vertellen?

Dat het dit jaar weer fantastisch wordt? Dat het is gelukt om nog weer moeilijkere vragen te bedenken? Dat er nog meer frituurpannen geregeld zijn om iedereen van een hapje te voorzien? Niks lijkt ons nog in de weg te staan om deze topavond vol muziek, vragen en gezelligheid in de soep te laten lopen. Stel dus stiekem alvast vragen tijdens verjaardagen of feestjes en zorg dat u op de hoogte bent van het laatste nieuws en wie weet mag uw team zich het beste Pubquizteam van het dorp noemen!

Let op!

 • Inschrijven voor de pubquiz kan via de website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen en tijdens de voorinschrijving. Voor beide inschrijfmomenten geldt: vol=vol.
 • De teams van de pubquiz bestaan uit maximaal 4 personen.
 • Opgeven met minder dan 4 personen kan ook.

 

}

20:00 uur - 23:00 uur

Feestterein

Alle leeftijden

10 euro per team

Ladiesnight

Woensdagavond wordt de hele tent omgebouwd tot een waar vrouwenparadijs. Alle dames zijn van harte welkom.

Tijdens de ladiesnight wordt er niet gebingood, maar geswingood! Dus hup ladies, de voetjes kunnen van de vloer, schud de heupen los en maak kans op de leuke prijzen. Naast de swingo zijn er ook diverse mogelijkheden om te shoppen en volop inspiratie op te doen bij verschillende leuke kraampjes. Zelfs de traditionele Tupperware kraam is aanwezig. Natuurlijk mag de spectaculaire eindact niet ontbreken! Een klein tipje van de sluier: trek de jurkjes maar vast uit de kast, zet uw eyeliner extra dik aan en zet uw haren in de krul. Vanavond mogen zelfs de echte glitterpumps weer gedragen worden.

}

20:30 uur - 23:00 uur

Feesttent

Vanaf 18 jaar

5 euro

Dirt Devils

Laat je vader en moeder vandaag maar door snurken op één oor. Die liggen, net als de rest van Schipluiden, nog bij te komen van de spannende pubquiz van gisteravond.

Jij als echte baggerkoning of -koningin kan wel door met een paar uurtjes slaap minder, want vandaag staat Dirt Devils op het programma!
Voor de echte baggeraars wordt ook dit jaar de welbekende slotentocht georganiseerd. De meeste viezeriken kijken hier al tijden naar uit. Mooi weer is geregeld, de bagger is besteld en de sloten zijn gevuld; vandaag zijn we klaar om vies te worden!

Trotseer ook jij dit jaar de baggersloten van Schipluiden? Twijfel niet en schrijf je in!

Let op!

 • Zwemdiploma A is verplicht.
 • Het telefoonnummer van de ouders dient bekend te zijn bij de groepsleiding. Tip: Schrijf het op de arm van uw kind.
 • Doe oude kleding aan, je wordt vies!
 • Voor ontbijt wordt gezorgd.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee, maar denk wel aan een oude en droge handdoek of trui (voorzien van je naam). Deze kan je bij de start afgeven en wordt voor jou bewaard totdat je terug bent!
}

06:00 uur - 10:00 uur

Verzamelen achter de feesttent

8 t/m 14 jaar

2,50 euro

Levensgenieters

Wanneer u de 30 gepasseerd bent, hoeft dat afgetrainde lichaam helemaal niet meer. Dan is het tijd voor wat anders, dan mag u best een beetje vlees aan de botten hebben en mag u meer genieten van het leven.

Hier is deze dag volledig op aangepast. U kunt uw barbecue- skills verbeteren onder leiding van Smoke Masters. Of bent u toch meer van het zoete en leert u de fijne kneepjes van Piece of Cake? Ook zult u het ware verhaal te horen krijgen van het goedje dat we allemaal zo lekker vinden, BIER! De mannen van het Delfts Brouwhuis vertellen uw graag over hun passie.

Let op!

 • De online inschrijving opent op 6 augustus om 20:00 uur via www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • Kom op de fiets!
 • Na de activiteiten zullen we nog even napraten onder het genot van een hapje en een drankje.
}

13:00 uur - 18:00 uur

V.V. Schipluiden

Vanaf 30 jaar

30 euro

Cirque Du ZF

Attentie, attentie, dames en heren, jongens en meisjes! Welkom bij Cirque du Zomerfeest! Betreed het feestterrein van deze waanzinnige circusshow op eigen risico.

Kijk uw ogen uit naar de tijgers en olifanten op links. Ze zijn getraind om u de meest fantastische kunsten te laten zien. Springend door brandende hoepels, Cirque du Soleil is er niets bij. Maar pas op! Ze bevinden zich wel achter de tralies, maar in de ring zijn ze niet altijd onder controle te houden.

De selfiestick kan vandaag thuis blijven, want in de officiële cirque-du-photobooth wordt deze legendarische avond voor u vastgelegd. Zorgt u ervoor dat de glimlach getraind is? Houd bij het betreden van de circustent uw entreeticket gereed. Koop bij aanvang uw popcorn en suikerspin, want er is geen pauze gedurende de show.

Maar ook wanneer u niet voor de paardenshow en andere dieren komt gaat u een geweldige avond tegemoet. Zowel de clowns met de rode neuzen als de Freakshow-clowns zijn van de partij. Pas op voor de killerclowns, deze avond bent u ook voor deze clowns niet veilig! Geen fan van clowns? Verberg u dan achter in de tent zodat de killerclowns u niet kunnen vinden. Acrobaten laten u genieten van de mooiste trucs. Let op, ze bevinden zich niet alleen in de ringen maar ook op de grond vindt u ze terug. Opgevouwen in een doos of languit in de spagaat. Wees tevens op uw hoede voor de venijnige messenwerpers. Kijk bij het verlaten van het circusterrein nog even omhoog naar de koorddansers en vergeet daarbij niet om al uw afval in de daarvoor bestemde bakken te deponeren. Wij wensen u nog een fijne avond en een goede terugreis.

Verkleedtips

Maak van een paar wc-rollen een mooie slurf of pak de oude zwabber en maak er mooie oranje leeuwenmanen van. Trek de grootste jurk van uw moeder of oma uit de kast en met behulp van wat stokken creëert u uw eigen circustent. Met schmink komt u uiteraard ook een heel eind. Mocht het u nu echt niet lukken, dan krijgt u bij de ingang een clownsneus.

}

20:00 uur - 00:30 uur

Feestterein

16 jaar en ouder

Geldig entreebewijs

Aloha, Haaiwaai

Aloha en welkom op het tropische HaaiWaai. Dit jaar toveren wij het rustieke stukje Schipluiden langs de Vaart om tot een heus paradijs.

Denk aan schitterende zandstranden met azuurblauw water en metershoge palmbomen. Maar niet alleen de omgeving is aangepakt, ook aan het onderwaterleven is gedacht. Zo zijn de karpers en palingen vervangen door dolfijnen en andere kleurrijke vissen.

Maar pas op voor langs racende surfers en steek je voetjes niet in het water... er zwemmen namelijk haaien! Durf jij dit wel aan? Trek dan je rieten rok aan, haal je hengel uit het vet en vang de meest exotische vissen. Alles is mogelijk op het eiland HaaiWaai.

Let op!

 • In verband met de verplichte visvergunning is de wedstrijd tot en met 13 jaar. Kinderen vanaf 14 jaar kunnen meedoen met de seniorenviswedstrijd op zaterdag.
 • Er wordt gevist tussen de Paardenbrug en de Hofbrug/Trapjesbrug (voor de hervormde kerk). De organisatie bevindt zich bij de Valbrug.
 • Kinderen die zonder begeleiding vissen moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma.
}

9:00 – 11:00

Langs de vaart

3 t/m 13 jaar

Van ruilen komt huilen

Wie kan op de kindermarkt het beste zijn koopwaar met zo veel mogelijk winst verkopen? Verzamelaars ,dit jaar vragen wij jullie om schuren, zolders of kamers op te ruimen en te kijken wat jij nog mist binnen jou verzameling, of wat je graag kwijt zou willen.

Dit jaar mag er tijdens de kindermarkt ook van koopwaar geruild worden. Dus wil jij graag iets hebben maar zou jij liever willen ruilen dan kan dat natuurlijk ook, maar pas op! Van ruilen komt huilen, dus denk goed na of dat jij de juiste keus maakt!

Dus ben jij goed in onderhandelen, wees er dan wel op tijd bij om de beste handelsplek te bemachtigen.

Let op!

 • De kleedjes met verkoopwaar mogen aan de vaartzijde van de B.M. Singel worden uitgestald.
 • Tijdens de kindermarkt mogen de kinderen hun spulletjes verkopen, niet de ouders!
}

13:00 uur - 16:00 uur

Rond de vijver B.M. Singel

Alle leeftijden

Sunnybal

Houdt u van de zon, het zand en bent u sportief aangelegd dan is dit de juiste activiteit voor u! Dit jaar wordt er niet alleen gevolleybald op zand, er is ook een Bossabalveld aanwezig!

Bossaball is een spectaculaire dynamische en nieuwe sport die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines. De spelregels zullen dus ook anders zijn. Lukt het u om te scoren op een volleybal manier? Dan levert dat u 1 punt op. Maar lukt het u om met uw voeten te scoren? Dan levert dit u maar liefst 2 punten op!

Bent u origineel en niet bang om risico’s te nemen? Dan bent u met Bossaball de perfecte match!

Let op!

 • Inschrijven voor het toernooi kan via de website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • Per team (6 personen) inschrijven. Dit is 60 euro inclusief een hapje. Trek een zomerse outfit aan.
 • Bij slecht weer vinden de wedstrijden plaats in de Postkogeko hal. Vol = vol.
}

13:00 uur - 17:30 uur

Achter het oude gemeentehuis

15 jaar en ouder

60 euro per team

Making History

Is het uw grootste droom om geschiedenis te schrijven? Of wilt u deze liever veranderen? Vanavond krijgt u een unieke kans om terug te gaan in de tijd!

Waag de gok en stap de tijdmachine binnen die u in een zoef meeneemt naar het aller eerste begin... Pas wel op dat u aan het begin van de avond niet bijna wordt geplet door een enorm dinosaurus voet. Gelukkig kunt u even bijkomen bij het kampvuur en ontdek hoe de eerste beschavingen zich ontwikkelen. Bent u klaar met het primitieve leven? Loop dan verder en bewonder de Griekse goden en bekijk de ingenieus gebouwde tempels. Misschien wordt u wel de nieuwe Julius Caesar! Moeten de spieren getraind worden maar nog geen sportschool in de buurt? Bouw dan mee aan de piramides in het oude Egypte en ga daarna als gladiator de strijd aan in het overweldigende amfitheater.

Mocht u op zoek zijn naar de mooiste jonkvrouw van Schipluiden dan bent u op het feestterrein aan het juiste adres. Verover uw geliefde met een heus ridder gevecht! Wordt het vrouwelijk schoon u allemaal te veel? Trek uzelf dan terug in het klooster. Of is Schipluiden misschien wel te klein voor u. Schrijf dan geschiedenis door op ontdekkingsreis te gaan met de VOC naar verre oorden. Keer huiswaarts met de mooiste zijde uit India, de heerlijkste specerijen uit Zuidoost-Azië en de meest bijzondere verhalen. Mocht u het geluk hebben om als regent te zijn geboren dan is dat allemaal niet nodig, u kunt gewoon genieten van de weelde tijdens de Gouden Eeuw.

Maar ook voor de nieuwsgierige aagjes onder ons is er vanavond iets te ontdekken. Hoe zal het verder gaan na 2019? Kunt u niet wachten, volg uw weg dan snel naar de tent om daar in een futuristische wereld terecht te komen. Zo’n unieke kans krijgt u maar één keer dus aarzel niet en stap met ons samen de tijdmachine binnen.

Verkleedtips

Vanavond kunt u alle kanten op. Heeft u weinig tijd, dan is dit de ultieme avond om de natuur zijn gang te laten gaan en betreed het terrein als een echt oermens. Natuurlijk kunt u ook snel een laken pakken en die als toga omslaan en ga door het leven als een ware Griekse god. Zin om volledig uit te pakken? Dan zien we u graag als een stoere ridder of prachtige Jonkvrouw verschijnen. Leef u uit met aluminiumfolie om helemaal in de toekomst te passen.

}

20:30 uur - 01:00 uur

Feestterein

16 jaar en ouder

Alleen met geldig entreebewijs

De slag aan de Vlaardingse Vaart

Rekruten, ook dit jaar barst de viswedstrijd weer los langs de Vlaardingse Vaart. Onder de dekking van de ochtendmist nemen tientallen strijders hun gevechtsposities in en wachten ze tot het fluitje klinkt.

Dan breekt de hel los; hengels zwiepen, maden kruipen en onder een bombardement van voer kleurt de Vaart rood. Het wordt een strijd op leven en dood, enkel onderbroken voor een bak koffie en een neutje. Aan het eind blijft alleen de sterkste strijder over; de held van de Vlaardingse Vaart.

Let op!

 • Een visvergunning is verplicht; een zwemdiploma aanbevolen.
 • Inschrijven kan bij Eilke de Boer (van ‘t Voertje), edeboer03@hotmail.com, tel: 06-20091245.
 • Om 05:30 uur is de tent open, om 06:00 uur is de loting en om 07:00 uur gaan we van start.
}

05:30 uur - 12:00 uur

Feesttent

14 jaar en ouder

2,50

Zon, zee, surf

De titel verraadt het al, vandaag gaan wij lekker de handen uit de mouwen steken en actief aan de slag op het strand. Diverse sporten krijgen hier de aandacht, zowel op het strand als in het water, met speciale aandacht voor het surfen.

We beginnen eerst bij de basis. Om fantastisch te kunnen surfen, is een goede connectie met het water essentieel. Zorg dus dat jij net zo’n band met de zee creëert als Moana en succes is gegarandeerd! Voel het ritme van de golven, wordt één met jouw surfplank en wie weet surf jij straks net zo goed als Zac Efron of loop je net zo uit het water als Pamela Anderson in de film ‘Baywatch’.

Let op!

 • Voor dit onderdeel moet je in het bezit zijn van een zwemdiploma A en B.
 • Zorg dat je van te voren goed gegeten hebt, het wordt een actieve middag.
 • Neem zwemkleding, een handdoek, droge kleren en zonnebrand mee.
}

12:00 uur - 18:00 uur

Parkeerplaats V.V. Schipluiden

13 t/m 15 jaar

15 euro

Lokaal sporten

Het is tijd om van de bank af te komen en aan uw zomerlichaam te werken. Kom tijdens deze sportdag meedoen met één van de vele aangeboden clinics door lokale verenigingen.

Sla gezellig een tennisballetje over met uw vriend/vriendin, broer/zus, neef/nicht of schiet als een echte Robin Hood in de roos met boogschieten. Kiest u liever voor een beetje ontspanning? Laat dan uw gestreste leven even achter u en word helemaal zen tijdens de yoga clinic. Toch meer zin in een fysieke uitdaging? Ga koppeltje duikelen op de tumblingbaan en ontwikkel uzelf tot de nieuwe Epke Zonderland. Is dit allemaal niet zwaar genoeg? Ga dan helemaal all-out met de buurman voor een middagje bootcamp!

Let op!

 • Inschrijven kan via de website www.zomerfeest-schipluiden/inschrijvingen.
 • De inschrijving sluit vrijdag 16 augustus om 20.00 uur. Vol = vol.
 • Het bewijs van inschrijven kan betaald en opgehaald worden tijdens de Jeu de Boules tussen 14:00 uur en 16:00 uur.
 • Kom op de fiets en in uw sportoufit!
 • Na de activiteit is er nog gelegenheid voor een drankje in de kantine.
}

12:30 uur - 16:00 uur

V.V. Schipluiden

Alle leeftijden

5 euro

Ontmoet je superhelden

Heb jij altijd al jouw lievelings superheld willen ontmoeten? Vandaag gaat dat misschien wel lukken. Speciaal voor de kinderdisco komen alle superhelden namelijk naar het Notenschip.

Maak een dansje met Mega Mindy, ga op de foto met Superman of draai een rondje met Spiderman. Al jouw grootste helden dansen en vliegen in het rond op de leukste liedjes van de DJ.

Met zijn allen gaan we er een gezellig feest van maken. Dus trek jouw superhelden outfit aan en dans met ons mee!

Let op!

 • Dit jaar worden er twee feestjes gevierd die verdeeld zijn in twee leeftijdsgroepen. 15:00 is de aanvang voor de eerste leeftijdsgroep (4 t/m 8 jaar), die tot 16:00 duurt. Vanaf 16:15 is de tweede leeftijdsgroep (9 t/m 12 jaar) aan de beurt.
 • Je ouders mogen je wegbrengen en ophalen, maar kunnen niet blijven kijken. Dit is namelijk jullie feestje!
 • Voor de ouders is er de gelegenheid om een drankje te halen bij het terras op het schoolplein van de St. Jozefschool.
 • Wij zijn heel benieuwd naar jouw lievelings superheld, dus als het kan, kom dan als hem/haar verkleed!
}

15:00 uur - 16:15 uur

}

16:00 uur - 17:30 uur

Het Notenschip, via hoofdingang

4 t/m 8 jaar

9 t/m 12 jaar

1 euro

The best of Broadway

Het licht gaat uit, de spanning stijgt. Vanavond staat er iets unieks te gebeuren. Nog nooit eerder vertoond maar voor one night, and one night only opent het ZF-Theater haar deuren voor ‘THE BEST OF BROADWAY’.

Dames en heren, vanavond beleeft u de allermooiste musicals in het pop-up ZF-Theater!

De welbekende Disney musicals mogen tijdens deze unieke avond natuurlijk niet ontbreken. Speciaal vanuit het Richard Rogers Theatre hebben wij het decor van Tarzan laten overkomen. Kijk bij binnenkomst op het feestterrein wel uit voor rondslingerende personen. De repetities van de apen gaan namelijk gewoon door! Wie weet kunt u misschien wel een slingertje aan een liaan mee doen? Maar vergeet ook The Lion King niet! Wees op tijd voor de bekendmaking van de geboorte van Simba en voel hoe het is om op Pride Rock te staan.

Deze avond zou echter niet ‘The best of Broadway’ zijn zonder de échte klassiekers. Zo kunt u een dansje maken met de de T-Birds en de Pink Ladies uit Grease, genieten van wapperende, lange haren en de flower power uit Hair of misschien komt u vanavond oog in oog te staan met ‘The Phantom of the Opera’ of kruist een heuse Jellicle Cat uw pad. Wees bij betreding van de tent echter op uw hoede. Niemand kan voorspellen in wat voor stemming het Beest vanavond is...

Maar wat maakt een musical nu zo aantrekkelijk? Uiteraard het decor en de kleding, maar bovenal de muziek! Ook hier is aan gedacht. Smeer dus alvast uw keel en oefen uw beste musical lied, want vanavond is er een heuse musical sing-a-long! Heeft u altijd al het nummer Moonlight, Mama Mia of een andere klassieker mee willen zingen? Grijp dan vanavond uw kans!

Verkleedtips

Vanavond is niets te gek! Het aanbod van Stage Entertainment is zo divers, dat de dresscode geen grenzen kent. Of u nu komt als een speler uit Hair, Grease of Tarzan, álles kan. Haal dus alles uit de kast en kom als één van uw favoriete musicalsterren en wie weet wordt u wel genomineerd!

}

20:30 uur - 01:00 uur

Feestterein

16 jaar en ouder

Alleen met geldig entreebewijs

Feest met ons mee

En dan zit de 48e editie van het Zomerfeest Schipluiden er alweer bijna op. Het was weer een geweldig jaar vol mooie activiteiten. Tijd om de week dan ook geheel in stijl af te sluiten.

En hoe beter dit te doen dan er met elkaar nog een middag één groot feest van te maken. Het terrein is opgeruimd, de band warm gedraaid en de koelkasten gevuld. Het enige wat nu nog ontbreekt bent u! Oefen alvast de welbekende klassieker ‘You’ll never walk alone’ en verzamel al uw laatste munten. Vanaf 14:00 uur bent u welkom op het terrein en feest nog een laatste keer met ons mee! Bedankt voor weer een fantastisch jaar!

Let op!

 • De zondagmiddag is van oudsher gezellig druk. Dringen bij de bar heeft geen zin, meenemen van leeg glaswerk wel!
 • Op iedere feestavond wordt de beste verkleedpartij genomineerd door de organisatie. De genomineerden dingen vanmiddag mee voor de ZF-outfit-award 2019.
}

14:00 uur - 18:00 uur

Feestterein

Alle leeftijden