Programma 2022

ZF Motortourtocht

Ook dit jaar staat de inmiddels niet meer weg te denken motortourtocht op het programma. Want motorrijden is gewoon geweldig!

Ook dit jaar staat de inmiddels niet meer weg te denken motortourtocht op het programma. Want motorrijden is gewoon geweldig! Kijk maar naar de MotoGP. Met een bloedgang over het rechte stuk, knietje aan de grond in de bocht en een wheelie als je gewonnen hebt. Maar fijnproevers weten dat als je ergens echt van wilt genieten, dan moet je rustig aan doen. Dus laat het circuit links liggen en doe mee met de ZF Motortourtocht. Veel veiliger en veel gezelliger. We rijden een route van ongeveer 4 uur, begeleid door een voorrijder in meerdere groepen. En halverwege hebben we tijd voor een heerlijke lunch. Na afloop zal er niemand met champagne spuiten, want dat is toch zonde?! Nagenietend van de mooie tocht drinken we die borrel samen op.

Let op!

 • Voor een heerlijke lunch wordt gezorgd.
 • Elke deelnemer rijdt mee op eigen risico en dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
 • Rijden in een eigen groep is mogelijk.
 • Vanaf 16:00 uur is het feestterrein open om de motorrijders te verwelkomen en een drankje te doen.

De inschrijving opent 21 juli om 12:00 uur en sluit woensdag 3 augustus.

}

09:30 - 17:00 uur

Oude Gemeentehuis

Vanaf 18 jaar

20 euro

Voorinschrijving

Voor diverse activiteiten dient van tevoren te worden aangemeld. Voor deze activiteiten geldt: niet van te voren ingeschreven = niet kunnen deelnemen aan de activiteit. Vanmiddag kan worden ingeschreven voor de desbetreffende onderdelen.

Voor diverse activiteiten dient van tevoren te worden aangemeld. Voor deze activiteiten geldt: niet van te voren ingeschreven = niet kunnen deelnemen aan de activiteit. Vanmiddag kan worden ingeschreven voor de volgende activiteiten:

Datum Activiteit Leeftijd Kosten
07-08-2022 Expeditie ZF 8 t/m 14 jaar 10 euro
09-08-2022 De wondere watermiddag 8 t/m 12 jaar 3 euro
11-08-2022 De sloten strijders Vanaf 8 jaar 2,50 euro
12-08-2022 Crazy 88 13 t/m 15 jaar 5 euro

Voor aanmeldinformatie voor overige activiteiten vind je - indien van toepassing - in dit boekje bij het betreffende onderdeel. Voor enkele onderdelen waarvoor bij de voorinschrijving niet ingeschreven kan worden, kan op de inschrijfpagina van de website ingeschreven worden: www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen. Dit staat bij het betreffende onderdeel aangegeven.

Let op!

 • Inschrijfgeld dient direct en het liefst gepast betaald te worden.
 • Er kan bij kinderonderdelen worden gevraagd naar een telefoonnummer van één van de ouders.
}

15:30 - 16:30 uur

Schoolplein St. Jozefschool

Alle leeftijden

ZF Airlines

Welkom op Schipluiden Airport! Vanavond landen we na twee jaar afwezigheid weer op de BM-Singel en dit wordt gevierd met een feestje in vakantiesferen!

Welkom op Schipluiden Airport! Vanavond landen we na twee jaar afwezigheid weer op de BM-Singel en dit wordt gevierd met een feestje in vakantiesferen! Weeg je koffers, pak je handbagage en meld je ruim op tijd met je boardingpas en paspoort bij de incheckbalie. Nadat je door de douane bent kan de vakantie echt beginnen. Nog even een biertje of een wijntje aan de bar, dan zit je in ieder geval goed!

Zorg dat je op tijd op je plek zit, want rond 21:30 uur zal de vlucht vertrekken en wordt het Zomerfeest Schipluiden officieel geopend. Eenmaal aan boord nemen de stewardessen de veiligheidsinstructies nog even kort door; riemen vast, stoelen rechtop, tafeltjes en raamluikjes omhoog en geniet van de vlucht! Tijdens de vlucht zijn er veel vrienden en bekenden aan boord. Met een muziekje en een drankje worden vakantieverhalen uitgewisseld.

Businessclass of met de benen in de nek in de economy, overal is het gezellig! Het eten wordt niet gebracht, maar de stewards en stewardessen zorgen achter de bar voor voldoende drinken. Slapen tijdens de vlucht wordt hem niet, en dat komt deze keer niet door huilende baby’s, maar door de band die vanuit de cockpit de beste hits speelt.

Laat vanavond je fantasie de vrije loop en laat zien hoe jouw vakantie was. Trek je mooiste vakantie outfit aan, verkleed je als koffer of paspoort of laat je mooiste souvenirs zien aan heel Schipluiden! Ben je op vakantie geweest naar de nudistencamping? Spring dan in een bad met after sun en negeer deze verkleedtips.

De vakantie was geweldig, maar heel Schipluiden heeft er naar uit gekeken om weer thuis
te zijn; op het feestterrein aan de Burgemeester Musquetiersingel.

Verkleedtips
Stewardessen, piloten, bagagemedewerkers en douaneambtenaren. Vanavond kom je ze allemaal tegen. Wijk je liever van de gebaande paden af? Probeer je dan eens te verkleden als een koffer of misschien als vliegtuig zelf. Natuurlijk is het ook helemaal prima om je hawaiishirt, trainingsbroek en slippers aan te trekken.

}

20:00 - 01:00 uur

Feestterrein

Vanaf 16 jaar

Alleen toegankelijk met geldig entreebewijs

Oh Happy Day

Iedere dag is weer een mooie dag. Een mooie dag die we met zijn allen moeten vieren. Er is geen betere manier om deze dagen te starten dan met een vrolijke noot.

En dat is dan ook precies waar wij met deze Zomerfeestdienst voor gaan zorgen. Inspirerende verhalen en vrolijke muziek voeren tijdens de dienst de boventoon.

De dienst vindt plaats bij V.V. Schipluiden. We mogen hiervoor gebruik maken van de tribune. Voor personen die iets minder goed ter been zijn en niet op de tribune kunnen komen, is er een plekje voor de tribune gereserveerd.

Let op!

 • Bij slecht weer vindt de dienst plaats in de St. Jacobuskerk.
}

10:00 – 12:0 uur

Hoofdveld V.V. Schipluiden

Alle leeftijden

Balls of steel

‘De buut mag niet meer worden geworpen!’ En daar sta je dan, aan het einde van de dag met je voeten in het zand. Gefocust met het zweet op je voorhoofd en natuurlijk zo’n koude rakker in je hand.

Of je nu in de finale staat of langs de zijlijn, dit scenario kan zich voor beide situaties afspelen. Een dag vol traditiegetrouw ballen rollen, zoals het hoort. Het wordt een ouderwets gezellige middag, onder het genot van een Aziatisch hapje en een alcoholische meergranen smoothie. Let ook tussen het spelen door goed op, mogelijk valt er nog meer te winnen!

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 13:00 uur op het feestterrein.
 • Ieder team bestaat uit 3 personen. Minimaal 2 van de 3 teamleden moeten uit de gemeente Midden-Delfland komen.
 • Neem je eigen jeu de boules ballen mee. De organisatie heeft alleen
  reservesetjes.
 • Ieder team speelt zowel ’s middags als ’s avonds.
 • Je kunt een hapje eten op het feestterrein.
}

14:00 - 23:00 uur

Feestterrein

Vanaf 16 jaar

15 euro per team

Expeditie ZF

Zit jij aan de buis gekluisterd als Expeditie Robinson op tv is? Heb je altijd al bij een eilandraad willen stemmen? Of heb je altijd al grote proeven willen spelen en winnen? Dan is Expeditie ZF zeker iets voor jou!

Zit jij aan de buis gekluisterd als Expeditie Robinson op tv is? Heb je altijd al bij een eilandraad willen stemmen? Of heb je altijd al grote proeven willen spelen en winnen? Dan is Expeditie ZF zeker iets voor jou! Ga de uitdaging aan om met dit programma vol spelletjes jouw behendigheid, samenwerkingsvermogen en intelligentie te testen. Maar zorg er wel voor dat je niet wordt weggestemd en op afvallerseiland terecht komt.
Heb jij alle vertrouwen in jezelf en ben je klaar om tot het uiterste te gaan om de proeven te winnen, te overlegen en samen te werken? Doe dan zeker mee en laat ons zien wat je in huis hebt!

Let op!

 • Trek kleding aan die vies mag worden en neem een trui mee.
 • Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma.
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
}

14:30 - 22:00 uur

51.973120, 4.311214

Van 8 t/m 14 jaar

10 euro

Peppa Pig

Peppa Pig en haar familie komen gezellig naar het Zomerfeest! Kom jij met ze spelen? Eierkoeken versieren met Mamma Big, meeknorren met Papa Big en op de foto met Peppa. En natuurlijk is George ook van de partij op dit gezellige spektakel.

Peppa Pig en haar familie komen gezellig naar het Zomerfeest! Kom jij met ze spelen? Eierkoeken versieren met Mamma Big, meeknorren met Papa Big en op de foto met Peppa. En natuurlijk is George ook van de partij op dit gezellige spektakel.

Peppa zorgt ervoor dat er allemaal leuke spelletjes zijn die je samen met de familie Big kan gaan spelen. Om goed met de familie Big te kunnen praten moet je wel goed kunnen knorren, dus ga maar alvast oefenen thuis zodat je deze ochtend goed met iedereen kan meeknorren! Peppa heeft er heel veel zin in, jij ook?

Let op!

 • Bij slecht weer vindt de activiteit plaats in de Dorpshoeve.
 • Alle kinderen zijn van harte welkom, maar ouders dienen wel een oogje in het zeil te houden.
}

10:00 - 12:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

0 t/m 5 jaar

1 euro

Speuren naar de helden van Studio 100

Wat een feest! Alle helden van Studio 100 zijn voor één dag naar ons mooie dorp Schipluiden gekomen.

Wat een feest! Alle helden van Studio 100 zijn voor één dag naar ons mooie dorp Schipluiden gekomen. Van Bumba, Piet Piraat tot aan de meisjes van K3; ze zijn er allemaal speciaal voor jou. Maar een handtekening van jouw jeugdhelden bemachtigen is nog niet zo makkelijk! Elke dag worden ze overspoeld door de pers, dus ook vandaag in Schipluiden verstoppen ze zich voor de paparazzi. Alleen door vandaag heel slim en snel te zijn, weet jij de in het zwartgeklede paparazzi te ontduiken.

Lukt het jou om zo de meeste handtekeningen te verzamelen?

Let op!

 • Sportieve schoenen zijn een must om de paparazzi te snel af te zijn.
 • De helden verstoppen zich alleen in de wijk Rozemarijn, luister goed naar de organisatie waar je mag zoeken.
 • Het Zomerfeest Schipluiden zorgt niet voor begeleiding. Liever niet dat jouw kind alleen zoekt? Zorg dan zelf voor begeleiding.
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
}

14:00 - 16:00 uur

Grasveld naast de Scouting

6 t/m 14 jaar

1 euro

Kaartje, boompje, biertje

Niet lullen maar kaarten, dus laat je troeven spreken. Ben jij een echte klaverjas fanaat? Dan ben je dit jaar bij het Zomerfeest op het juiste adres.

Niet lullen maar kaarten, dus laat je troeven spreken. Ben jij een echte klverjas fanaat? Fan ben je dit jaar bij het Zomerfeest op het juiste adres. Op maandagavond organiseren wij een klaverjastoernooi van het hoogste niveau, waar jij kunt laten zien dat elke tegenstander helemaal nat wordt gespeeld.

Dus, trek jij de kale nel er altijd meteen uit? Schrijf je dan nu in voor ons klaverjastoernooi!

Let op!

 • Op 2 augustus is er de mogelijkheid om fysiek in te schrijven tussen 19:00 en 20:00 uur op het feestterrein.
 • Inschrijven gebeurt individueel en wij zorgen dat iedereen gekoppeld wordt aan een waardige teamgenoot.

De inschrijving opent 22 juli om 12:00 uur en sluit 1 augustus.

}

19:45 - 23:00 uur

Feesttent

Alle leeftijden

10 euro

Tot de dood ons scheidt...

Lieve aanwezigen, wij danken jullie voor jullie aanwezigheid om samen met ons deze prachtige dag te willen vieren. We proosten, we eten en we lachen, althans dat dachten we. Wat de avond van ons leven had moeten zijn, verandert in een nachtmerrie. Er is een moord gepleegd. Niemand mag de locatie verlaten voordat wij deze verschrikkelijke moord weten op te lossen. Eén ding is zeker: het is hoe dan ook een avond om nooit meer te vergeten.

Lieve aanwezigen, wij danken jullie voor jullie aanwezigheid om samen met ons deze prachtige dag te willen vieren. We proosten, we eten en we lachen, althans dat dachten we. Wat de avond van ons leven had moeten zijn, verandert in een nachtmerrie. Er is een moord gepleegd. Niemand mag de locatie verlaten voordat wij deze verschrikkelijke moord weten op te lossen. Eén ding is zeker: het is hoe dan ook een avond om nooit meer te vergeten.

Heb je altijd al eens samen met je familie, vrienden of collega’s in de huid van een detective of rechercheur willen kruipen? Vanavond kan dit werkelijkheid worden! Simpelweg door mee te doen aan het Moorddiner van het Zomerfeest Schipluiden. Dit is de perfecte combinatie van een bijzondere avond met een heerlijk menu, veel gezelligheid en een extra element dat de avond onvergetelijk maakt; het moordspel. De echt rode kers op de taart, of in dit geval de bloedvlek op de bruiloftstaart zou je kunnen zeggen. Tijdens deze avond ben je met je tafelgasten gezellig aan het dineren, maar wordt er ook verwacht dat je de tafelgasten het vuur aan de schenen kunt leggen.

Uiteraard kom je volledig volgens dresscode aan op de bijzondere locatie, zodat je jezelf goed kunt inleven in het verhaal. Vooraf ontvang je de uitnodiging met informatie omtrent de moord en niemand wordt uitgesloten als verdachte. Houd je ogen en oren dus goed open en bereid je voor op een verhoor van je tafelgasten. Overleg, lach en eet met je tafelgasten, maar houd oplossingen voor jezelf. Wie weet zit de moordenaar wel aan tafel!

Let op!

 • Inschrijven kan per teams van 6 personen.
 • Iedere deelnemer dient een eigen (uniek) e-mailadres op te geven.
 • Kom in dresscode naar de avond. Op voorhand ontvang je een uitnodiging waarin staat welk karakter je speelt.
 • De drankjes zijn vanavond op eigen rekening.

De inschrijving opent op 24 juli om 12:00 uur en sluit op 1 augustus.

}

18:00 - 23:30 uur

Gaagweg 11B (Loods De Vette)

Vanaf 18 jaar

40 euro

Circus Zomer

Circus Zomer komt eraan… en het is onderweg naar Schipluiden! Het moment voor Pipo en Popi om eens een kijkje te nemen. Ze hebben er altijd al van gedroomd om bij het circus te gaan. Maar kunnen ze dit wel?

Circus Zomer komt eraan… en het is onderweg naar Schipluiden! Het moment voor Pipo en Popi om eens een kijkje te nemen. Ze hebben er altijd al van gedroomd om bij het circus te gaan. Maar kunnen ze dit wel? Tijdens de show gaan ze samen met jullie op avontuur en leren ze de trucjes van alle circusartiesten. Denk bijvoorbeeld aan een goocheltruc, het temmen van de leeuwen en het balanceren op een touw. Hopelijk gaat alles goed.

Help jij Pipo en Popi om hun plek te vinden bij Circus Zomer?

Let op!

 • Voor de ouders is er de gelegenheid om koffie en thee te drinken op het schoolplein; voor jouw kind wordt goed gezorgd door onze medewerkers.
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
 • Na afloop kunnen de kinderen alleen onder begeleiding van een volwassenen het schoolplein verlaten.
}

09:45 - 11:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

2 t/m 10 jaar

1 euro

De wondere watermiddag

Duik mee in de wondere waterwereld en wie weet word jij met jouw team aan het einde van de dag gekroond tot ‘heersers van de Schipluidense wateren’! Vandaag laat jij met je team zien hoe goed jullie kunnen samenwerken, spellen spelen en bovenal andere teams kunnen verslaan.

Duik mee in de wondere waterwereld en wie weet word jij met jouw team aan het einde van de dag gekroond tot ‘heersers van de Schipluidense wateren’! Vandaag laat jij met je team zien hoe goed jullie kunnen samenwerken, spellen spelen en bovenal andere teams kunnen verslaan. Hoe hoog zullen jullie scoren in een spetterend spektakel waarin lol hebben, vies worden en nat zijn de graadmeter is? Meet je met de beste tijdens deze zeiknatte middag!

Durf jij het aan om andere teams met het water te lijf te gaan? Ben je niet van suiker en bovenal snel, slim en behendig? Schrijf je dan zeker in!

Let op!

 • Een zwemdiploma is verplicht!
 • Trek kleding aan die vies en nat mag worden.
 • Natuurlijk hopen wij op mooi weer, maar neem eventueel ook een extra trui en een handdoek mee voor als het wat kouder is.
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
}

13:00 - 17:00 uur

Vijver bij de ijsbaan

8 t/m 12 jaar

3 euro

Beer. Booze. Bachelor(ette)s

Duik mee in de wondere waterwereld en wie weet word jij met jouw team aan het einde van de dag gekroond tot ‘heersers van de Schipluidense wateren’! Vandaag laat jij met je team zien hoe goed jullie kunnen samenwerken, spellen spelen en bovenal andere teams kunnen verslaan.

Never have I ever.. of misschien toch wel? Vanavond leer jij je vrienden of vriendinnen pas echt goed kennen en zij jou! In een avondvullend programma doorlopen jullie alle mogelijke vrijgezellenfeestactiviteiten, van karaoke tot dansen en van shotten tot sjansen. Daarnaast strijd je tegen andere fanatieke bachelors of bachelorettes. Misschien kom je nog wel meer te weten over het andere geslacht, krijg je inspiratie of juist heel veel zin! Als tip van de sluier geven we je mee dat vanavond venus en mars ver van elkaar verwijderd zijn. Laat je geliefden vanavond dus los en geniet van een hysterische girl’s night out of een ouderwetse mannenavond! Jullie komen vanavond niet met hetzelfde verhaal thuis.

Women only
Trek je bedrukte shirtjes uit de kast, kroon iemand tot de vrijgezel en laat de roze limo voorrijden, want vanavond doen we gek. Stap binnen in een wereld vol glitters, piemels en hilarische spellen. Laat je ondeugende kant zien en wie weet bereikt jouw team wel het hoogtepunt van de avond. Welke team bride zal vanavond de sekstandjes om de oren laten vliegen en weet wel raadt met mannelijk schoon? Pak een wijntje, proost op de dansvloer en zing mee met de weddingsongs voordat de happily ever after begint. Vanavond is het lekker met de meiden!

Men Only
Tijd om weer te stappen met je maten. Spreek af welk woord vanavond verboden is en betrap je vrienden op een slippertje. Welke vriendengroep houdt vanavond stand en wie is opgewassen tegen de groepsdruk? Bier, boobs en blauwtjes staan vanavond centraal. Haal je handen uit je broek en geniet vanavond met je ogen. Gooi jouw charmes in de strijd en vergeet vooral de knullige acties van je vrienden niet te reconstrueren. Vanavond wordt er hard gelachen om oude grappen en smeuïge verhalen. Wie van jouw vrienden is de sjaak en trekt het konijnenpak aan?

We gaan voor tintelend, donker, een tikje erotisch en voor een avond ongegeneerd lachen samen met je vrienden of vriendinnen. Ben jij klaar om je zintuigen te prikkelen, je handen te gebruiken en misschien een beetje vies te worden?

Let op!

 • Inschrijven kan in teams van 6 vrouwen of 6 mannen, gemengde teams zijn niet mogelijk.
 • Individueel of in kleinere groepen inschrijven mag ook, dan maken wij er een top vrijgezellengroep van.
 • Dames jullie maken je entree via de poort en heren jullie zijn welkom via de tent.
 • Dress to impress! Kleed je als een ware bachelor(ette) en een petje/hoofddeksel ga je nodig hebben.
De inschrijving opent op 23 juli om 12:00 uur en sluit op 1 augustus.
}

19:30 - 23:00 uur

Feestterrein

Vanaf 18 jaar

10 euro

ZaFaripark

Het ZaFaripark opent eindelijk haar deuren! Na zo lang wachten, kun jij het geloven? Al die wilde dieren! Freek in het wild kijkt zijn ogen uit en kan niet wachten om je daar te ontmoeten. Ga samen met hem op safari.

Het ZaFaripark opent eindelijk haar deuren! Na zo lang wachten, kun jij het geloven? Al die wilde dieren! Freek in het wild kijkt zijn ogen uit en kan niet wachten om je daar te ontmoeten. Ga samen met hem op safari. Eet bijvoorbeeld een banaantje bij de apen? Of ga je voor een wedstrijdje brullen met de tijgers? Slinger jij liever aan de lianen? Alles kan vandaag in het ZaFaripark!

Als welk dier kom jij samen met je vriendjes en vriendinnetjes de wildernis verkennen? Wie weet kom jij wel soortgenoten tegen. Tot in het ZaFaripark!

Let op!

 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
 • Bij slecht weer wijken we uit naar De Dorpshoeve.
}

09:30 - 14:30 uur

Kinderboerderij

4 t/m 8 jaar

2 euro

Het cafe van de oudere jeugd!

Het is tijd om u weer eens in het zonnetje te zetten! In het programma van deze middag staat u dan ook helemaal centraal. Ons doel is dat we weer met elkaar samen kunnen komen en met elkaar kunnen genieten van onder andere muziek, bingo, een spreker over het oude Schipluiden, foto’s en zang.

Het is tijd om u weer eens in het zonnetje te zetten! In het programma van deze middag staat u dan ook helemaal centraal. Ons doel is dat we weer met elkaar samen kunnen komen en met elkaar kunnen genieten van onder andere muziek, bingo, een spreker over het oude Schipluiden, foto’s en zang. Maar er is uiteraard ook voldoende gelegenheid om weer met elkaar (bij) te kletsen. Verder zorgen wij voor een hapje en een drankje. Kom dus gezellig langs en dan maken we er met elkaar een gezellige middag van!

Let op!

 • Het is een vrije in- en uitloop. Dit betekent dat u tussen de bovengenoemde tijden kunt komen en gaan wanneer u dat wilt.
}

13:00 - 15:30 uur

Feesttent

Vanaf 65 jaar

Vrije gift

Kennissafari

Avonturiers opgelet! Haal je verrekijker, safarihoed en afritsbroek maar uit de kast. Vanavond ga je op een wel heel bijzondere safari, namelijk een echte kennissafari.

Avonturiers opgelet! Haal je verrekijker, safarihoed en afritsbroek maar uit de kast. Vanavond ga je op een wel heel bijzondere safari, namelijk een echte kennissafari. Onze ervaren quizmasters nemen je mee op ontdekkingstocht door de landschappen van het actuele nieuws, historische feitjes en algemene kennis. Maar let op! Zorg dat je niet verdwaalt in de wildernis van kennis.

Durft jij het aan? Is geen berg jou te hoog en geen rivier jou te diep? En weet je in de diepe krochten van jouw kennis de juiste antwoorden op de vragen te vinden? Ga met ons mee op avontuur en wie weet mag jouw team zich wel de Freek Vonk’s van de Kennissafari noemen!

Let op!

 • De teams van de pubquiz bestaan uit maximaal 4 personen. Opgeven met minder dan 4 personen kan ook.

De inschrijving opent op 22 juli om 20:00 uur en sluit op 1 augustus.

}

19:30 - 23:00 uur

Feestterrein

Vanaf 18 jaar

20 euro per team

Workshop woensdag

Terwijl er op het feestterrein wordt gestreden voor de winst en eeuwige roem, kun jij al jouw creativiteit kwijt in de feesttent. Als tegenhanger van de pubquiz organiseren we dit jaar een gezellige avond met verschillende workshops waaraan je kunt deelnemen.

Terwijl er op het feestterrein wordt gestreden voor de winst en eeuwige roem, kun jij al jouw creativiteit kwijt in de feesttent. Als tegenhanger van de pubquiz organiseren we dit jaar een gezellige avond met verschillende workshops waaraan je kunt deelnemen. Ben jij van het fröbelen en houd je van lekker bezig zijn? Maak dan vanavond jouw eigen stijlvolle telefoontasje of geef je op voor de workshop Limoncello maken. Word jij vrolijk van verschillende kleuren? Ga dan aan de slag met prachtige droogbloemen. Je kiest vanavond twee workshops om jouw avond mee te vullen. Uiteraard is er tussen de workshops door genoeg ruimte voor een hapje, een drankje en een hoop gezelligheid.

Let op!

 • Je schrijft jezelf in voor 2 workshops.

De inschrijving opent op 24 juli om 12:00 uur en sluit op 1 augustus.

}

19:30 - 23:00 uur

Feesttent

Vanaf 18 jaar

40 euro

De sloten strijders

Attentie vroege vogels! Staat jouw wekker al voor het dauwtrappen, of ben jij altijd zo vroeg wakker? Dat komt goed uit! Dit jaar gaan wij weer ouderwets de weilanden door.

Attentie vroege vogels! Staat jouw wekker al voor het dauwtrappen, of ben jij altijd zo vroeg wakker? Dat komt goed uit! Dit jaar gaan wij weer ouderwets de weilanden door. Trek oude kleding aan, eet een stevig ontbijt en sprint naar het feestterrein. Tijdens de tocht kom je meerdere obstakels tegen. Ben jij goed in het opsporen van voorwerpen en weet jij alle spellen te winnen? Wie weet win jij dan wel de mooiste baggerprijs van het Zomerfeest!

Uiteraard maken wij bij vroege vogels geen onderscheid in leeftijd. Is bagger jouw tweede naam? Schrijf je dan ook in voor deze baggerspeurtocht! Duik, zwem en graaf mee zodat je fris en fruitig aan de dag kunt beginnen.

Let op!

 • Een zwemdiploma is verplicht!
 • Trek oude kleding en schoenen aan die vies en nat mogen worden.
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
 • Je krijgt geen ontbijt, dus zorg dat je goed ontbeten hebt.
}

06:30 - 10:30 uur

Feestterrein

Vanaf 8 jaar

2,50 euro

Business class

Altijd al willen weten wat er in de hoofden van ondernemers rondgaat? Hoe je een bedrijf vanuit het niets opbouwt? Of hoe je een bedrijf in goede handen overneemt? Hoe je een business case sluitend kunt maken? En hoe je onder het genot van een drankje het beste netwerk opbouwt? Sluit je aan bij Business Class!

Altijd al willen weten wat er in de hoofden van ondernemers rondgaat? Hoe je een bedrijf vanuit het niets opbouwt? Of hoe je een bedrijf in goede handen overneemt? Hoe je een business case sluitend kunt maken? En hoe je onder het genot van een drankje het beste netwerk opbouwt? Sluit je aan bij Business Class! Deze middag gaan we langs bij gerenommeerde Midden-Delflandse ondernemers om een kijkje achter de schermen te nemen. Speciaal voor het Zomerfeest openen zij hun deuren en wordt onthuld wat voor menigeen verborgen is gehouden. Hoe is het succes van deze ondernemers bepaald? Daarbij kunnen we de nodige wijnen en bubbels natuurlijk niet vergeten. Wat Harry Mens ervan vindt? Je raadt het al: “lekker”.

Let op!

 • Neem een goede fiets mee en zorg dat de bandjes opgepompt zijn.
 • Zorg dat je een stevige lunch achter de kiezen hebt.
 • Kom business casual gekleed voor de beste netwerkresultaten.

De inschrijving opent op 21 juli om 12:00 uur en sluit op 1 augustus.

}

13:00 - 18:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

Vanaf 30 jaar

20 euro

Thrilling Thursday

Welkom op landgoed “de Dodenheuvel”. Dit landgoed is eigendom van de heer “Alfidius Horrendo”. Na het plotseling overlijden van zijn familie heeft Alfidius maar één levensdoel: het geheim van het eeuwige leven ontdekken, zodat anderen van zijn leed bespaard blijven. Al jaren werkt hij op zijn afgelegen landgoed aan deze missie maar zonder succes.

Welkom op landgoed “de Dodenheuvel”. Dit landgoed is eigendom van de heer “Alfidius Horrendo”. Na het plotseling overlijden van zijn familie heeft Alfidius maar één levensdoel: het geheim van het eeuwige leven ontdekken, zodat anderen van zijn leed bespaard blijven. Al jaren werkt hij op zijn afgelegen landgoed aan deze missie maar zonder succes. ‘s Nachts komen de raarste geluiden van het landgoed af en menig dorpeling heeft vreemde lichten en rookpluimen boven zijn landhuis gezien. Als gevolg heeft het dorp zich in al die jaren tegen Alfidius gekeerd.

Het is volle maan en stil in de straten van ons dorp. In het diepste geheim van deze onvoorspelbare nacht heeft Alfidius jullie allemaal uitgenodigd om vanavond zijn creaties te komen bewonderen. Hij beweert te zijn gestopt met zijn zoektocht naar het eeuwige leven en heeft spijt van de slechte naam die het dorp heeft gekregen door zijn experimenten. Hij wil als excuses het grootst mogelijke feest organiseren dat het dorp ooit heeft gezien.

Waan je in de duistere wereld van Alfidius en ontdek het échte verhaal in de St. Jacobuskerk. Pak je kans om met griezels, spoken en zombies de dansvloer op te gaan. Maar let op! Om je veiligheid te garanderen is het belangrijk dat je in de menigte op gaat. Haal je kostuum van afgelopen 31 oktober uit de kast, zet een heksenhoed op of schmink erop los als je favoriete horrorfiguur. Ben jij de grootste griezel van het dorp of wil jij je stalen zenuwen testen?! Be there…

Verkleedtips
Haast je naar zolder en blaas het stof van je grime spullen. Vanavond komen deze goed van pas! Tover jezelf om tot een ware griezel, rottende zombie of enge clown. Geen held met schmink? Geen probleem. Trek een wit laken over je hoofd en voilà, een spook is geboren. Nog meer inspiratie nodig? De categorie “Horror” op Netflix of HBO Max biedt vast een uitkomst.

}

20:00 - 01:00 uur

Feestterrein

Vanaf 16 jaar

Alleen met geldig entreebewijs

KinderVisCompetitie

De viswedstrijd is terug van weggeweest! Jullie hebben afgelopen zomers vast hard geoefend, het beste aas uitgeprobeerd en de lekkerste krukjes getest. Vandaag gaan we zien welke vissen er allemaal in de Vaart voor komen.

De viswedstrijd is terug van weggeweest! Jullie hebben afgelopen zomers vast hard geoefend, het beste aas uitgeprobeerd en de lekkerste krukjes getest. Vandaag gaan we zien welke vissen er allemaal in de Vaart voor komen. Pak je hengel uit de kast, zoek de mooiste dobber uit en vergeet het aas niet.

Wie haalt de meeste of grootste vis uit het water voordat de toeter klinkt?

Let op!

 • In verband met de verplichte visvergunning is de kinderviswedstrijd tot en met 13 jaar. 14 jaar en ouder vissen mee met de seniorenviswedstrijd.
 • Er wordt gevist tussen de Paardenbrug en de brug voor de hervormde kerk. De organisatie bevindt zich bij de Valbrug.
 • Een zwemdiploma en/of begeleiding van een volwassene is verplicht.
}

09:30 - 11:00 uur

Langs de Vaart

3 t/m 13 jaar

Crazy88

No shame, no game! Vandaag zet je alle schaamte opzij en ga jij met je vrienden op pad om zo snel, zo veel en zo grappig mogelijk de opdrachten van de Crazy 88 te volbrengen. Op de fiets naar Delft krijgen jullie volledig vrij spel om jullie opdrachten uit te voeren en de winst in de wacht te slepen.

No shame, no game! Vandaag zet je alle schaamte opzij en ga jij met je vrienden op pad om zo snel, zo veel en zo grappig mogelijk de opdrachten van de Crazy 88 te volbrengen. Op de fiets naar Delft krijgen jullie volledig vrij spel om jullie opdrachten uit te voeren en de winst in de wacht te slepen. Scoor punten met creatieve, unieke uitvoeringen en beleef samen met je vrienden een hilarische dag!

Lukt het jou om je teamgenoot te mummificeren, een paar schoenen te verkopen in een winkel, op te treden met je eigen rap of te zwemmen op het droge in deze race tegen de klok? Bewijs maar! Pic or it didn’t happen.

Let op!

 • Inschrijven kan in teams van 3 tot 6 personen.
 • Kom op de fiets.
 • Neem een telefoon met internet mee.
 • Kom in een leuke outfit!
}

13:30 - 17:30 uur

Schoolplein St. Jozefschool

13 t/m 15 jaar

5 euro

Van alle markten thuis...

Komt dat zien, komt dat zien! Tijdens de rommelmarkt is er zeker voor ieder wat wils! Een fiets, een barbie of wellicht een verborgen Rembrandt. Lukt het jou om de pralen van de prullen te onderscheiden? Of ben je niet op zoek maar wil je juist een ander blij maken met jouw spullen? Wij nodigden iederen graag uit voor de rommelmarkt van het Zomerfeest!

Komt dat zien, komt dat zien! Tijdens de rommelmarkt is er zeker voor ieder wat wils! Een fiets, een barbie of wellicht een verborgen Rembrandt. Lukt het jou om de pralen van de prullen te onderscheiden? Of ben je niet op zoek maar wil je juist een ander blij maken met jouw spullen? Wij nodigden iederen graag uit voor de rommelmarkt van het Zomerfeest!

Voor de kinderen wordt deze middag ook gezorgd. Naast het bekijken van alle spulletjes op de rommelmarkt, kunnen zij bij verschillende verenigingen uit het dorp iets doen of bekijken. Gegarandeerd plezier!

}

13:00 - 16:00 uur

Rondom de vijver B.M. Singel

Alle leeftijden

Tiroler Beach(volleybal)

Zon, Zee, Zand en Zneeuw. Dat zijn dé basis ingrediënten van onze Tiroler Beach(volley)party! Het is dit jaar tijd voor een ganz tolle vrijdagmiddag vol zomerse pret.

Zon, Zee, Zand en Zneeuw. Dat zijn dé basis ingrediënten van onze Tiroler Beach(volley)party! Het is dit jaar tijd voor een ganz tolle vrijdagmiddag vol zomerse pret. De netten zijn gespannen, het zand is gezeefd en de zon is besteld. Het enige wat nog mist, zijn enthousiaste teams die met man en macht strijden voor de winst.

Ben je dus sportief en houd je van après ski? Schrijf je dan snel in en ervaar hoe het is om met je korte broek en een bloemenslinger te volleyballen in de alpen en een après ski te houden op het strand.

Let op!

 • Inschrijven kan per team van 5 personen.
 • Trek een Zomerse après ski outfit aan.

De inschrijving opent op 21 juli om 20:00 uur en sluit op 1 augustus.

}

13:00 - 17:15 uur

Achter het "Oude Gemeentehuis"

Vanaf 16 jaar

25 euro per team

Der Tiroler Beachparty

Trek je zwembroek en je skibril uit de kast, want het belooft een heet avondje te worden in de Schipluidense Alpen. Stap op je slippers in de skilift of prik je skistokken in het zand. Vanavond komt het beste van twee werelden samen in Schipluiden.

Trek je zwembroek en je skibril uit de kast, want het belooft een heet avondje te worden in de Schipluidense Alpen. Stap op je slippers in de skilift of prik je skistokken in het zand. Vanavond komt het beste van twee werelden samen in Schipluiden.

Lig je het liefst de hele dag op een strandbedje te bakken of is de après ski de meest geziene locatie van de vakantie? Oefen alvast jouw Duits, Frans en Spaans om zo vloeiend ‘dos cervezas’ te bestellen. Een lekkere bratwurst on the beach of een cocktail in de sneeuw, vanavond zit je gebakken! De gemeenschappelijke deler vanavond is het zonnetje. Vergeet daarom de zonnebrand niet, want het thema ‘Rood’ staat deze week niet op het programma.

De ultieme vakantievibe is al aanwezig. De zomerse nummers klinken vanuit de skihut terwijl de schlagers uit de speakers van het strandpaviljoen knallen. Reserveer alvast een strandbedje onder de dennenboom en zorg voor een verfrissend drankje hoog in de bergen.

Zit je liever all-in? Met een beetje geluk kun je gebruik maken van alle faciliteiten op het feestterrein. De bar staat volledig tot je beschikking en natuurlijk kan de karaokebar niet missen vanavond! Schop je slippers uit in de sneeuw en dans de hele nacht onder de sterrenhemel van het all-in resort. Breng de kinderen naar de kidsclub zodat je de hele avond kunt genieten!

Na heel wat gemiste vakanties haal je de pret dubbel en dwars in. Vergeet de camera niet voor de gezellige vakantiekiekjes en familiefoto’s zodat je ook nog na kunt genieten van de overheerlijke vakantie.

Verkleedtips!
Vanavond zit je met jouw outfit al snel goed. Combineer slippers met een skibril, een ouderwets skipak met een bikini of een lederhosen met een zwembandje. De combinaties zijn eindeloos! Ga op zoek naar jouw innerlijke badmeester Anton of Heidi van het animatieteam. Heb je wat langer de tijd? Ga dan voor een creatieve outfit van bijvoorbeeld een palmboom met sneeuwballen.

}

20:00 - 01:00 uur

Feestterrein

Vanaf 16 jaar

Alleen met geldig entreebewijs

VolwassenVisCompetitie

Deze ochtend liggen veel Schipluidenaren nog op één oor, maar dat geldt niet voor jou, de fanatieke visser! Rondom de Vaart gaat iedereen voor de grootste vis. Niet in het water, maar aan de haak! Want wie deze vangt, wint.

Deze ochtend liggen veel Schipluidenaren nog op één oor, maar dat geldt niet voor jou, de fanatieke visser! Rondom de Vaart gaat iedereen voor de grootste vis. Niet in het water, maar aan de haak! Want wie deze vangt, wint. De sfeer aan de waterkant is ontspannen, maar gefocust. Welke dobber komt als eerste in beweging? En wat hangt eraan?

Daar onderscheiden de professionele vissers zich, met uiterste precisie wordt de vis bevrijd van het vlijmscherpe haakje en mag deze kiloknaller het net in. Tot de weging, zou het genoeg zijn? Of wordt het hengeltje toch nog eenmaal uitgeworpen voor de enige echte KanjerKoningbokaal?

Let op!

 • Inschrijven kan bij Eilke de Boer (van ‘t Voertje) via edeboer03@hotmail.com.
 • Een visvergunning is verplicht, zwemdiploma kan handig zijn.
 • Om 05:30 uur gaat de tent open, 06:00 uur is de loting en om 07:00 uur klinkt het startsignaal.
}

05:30 - 12:00 uur

Langs de Vaart

Vanaf 14 jaar

3 euro

Hoge Golfen

Vandaag staat Schipluiden in het teken van golf; alle soorten golf komen voorbij. Denk aan boerengolf, footgolf maar natuurlijk mag ook midgetgolf niet ontbreken. Je hebt de mogelijkheid om twee circuits af te lopen: dorpsgolf en midgetgolf met een glow in the dark afsluiting.

Vandaag staat Schipluiden in het teken van golf; alle soorten golf komen voorbij. Denk aan boerengolf, footgolf maar natuurlijk mag ook midgetgolf niet ontbreken. Je hebt de mogelijkheid om twee circuits af te lopen: dorpsgolf en midgetgolf met een glow in the dark afsluiting. Bij dorpsgolf ga je dwars door Schipluiden heen en zijn verschillende objecten de holes. Lukt het jou om de juiste voorwerpen te raken? Kennis van het dorp, een accurate slag of schot en een goed richtingsgevoel zijn handig, maar zeker geen must.

Daarnaast is er ook een verfijnder circuit, de midgetgolfbaan. Deze is gelegen aan het einde van het dorpsgolf circuit dus kun je mooi, als afsluiter, nog meepakken. Om dit circuit feestelijk af te sluiten zijn de laatste paar holes volledig in ‘glow in the dark’ thema, waardoor zelfs glowgolf aan bod komt in deze editie. Daag jij de familie uit om een potje te spelen?

Let op!

 • De kosten voor alleen dorps- of midgetgolf zijn 5 euro. De kosten voor beide circuits is 7,50 euro.
 • Dorpsgolf start bij het fietspad achter V.V. Schipluiden.
 • lMidgetgolf start op het schoolplein van de St. Jozefschool.
 • De laatste mogelijkheid om te starten met dorps- en midgetgolf is 15:00 uur.
 • Het dragen van sportieve kleding wordt aangeraden.
}

10:00 - 16:00 uur

Dorpsgolf: fietspad achter V.V. Schipluiden

Midgetgolf: Schoolplein St. Jozefschool

Alle leeftijden

7,50 euro

Disco GLOW

Kom jij gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes dansen in de Disco GLOW? Trek je felste kleren uit de kast: neon geel, neon groen, neon oranje of neon roze. Deze komen goed van pas, want zodra je de door de deuren van ‘Disco Glow’ bent gelopen, gloeit heel je oufit op!

Kom jij gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes dansen in de Disco GLOW? Trek je felste kleren uit de kast: neon geel, neon groen, neon oranje of neon roze. Deze komen goed van pas, want zodra je de door de deuren van ‘Disco Glow’ bent gelopen, gloeit heel je oufit op! De hele disco is namelijk GLOW IN THE DARK! Gloei jij iedreen de tent uit met de felste outfit? En vervolgens met de beste dans moves? Natuurlijk kun je, als je even uitgedanst bent, je weer gezellig laten schminken. Een chipje en limonade zijn ook zeker niet te missen. Tot in de disco GLOW!

Let op!

 • Je ouders mogen je wegbrengen en ophalen, maar kunnen niet blijven kijken. Dit is namelijk jullie feestje!
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
}

16:30 - 18:00 uur

't Notenschip

4 t/m 12 jaar

1 euro

Viva Las Vegas

 

Welcome to fabulous Las Vegas! Het was een spannende race, maar het publiek heeft gesproken. De Hollandse avond kwam zeker in de buurt, maar Viva Las Vegas blonk er boven uit! Maar wat blinkt er eigenlijk niet in Las Vegas? De vele gokmachines, de neon lichten, het reuzenrad, de fonteinen, de kristallen kroonluchters en de sprankelende outfits.

Las Vegas, je houdt ervan of je vindt het helemaal niets. Er zijn weinig mensen die geen uitgesproken mening hebben over de stad Las Vegas. De stad is dan ook uniek: er is geen stad ter wereld die zo sterk in het teken staat van mensen vermaken als deze enorme oase in de woestijn van Nevada. Trek je chique outfit aan en neem plaats aan één van de tafels in het casino. Ga je voor Blackjack of wordt het toch Russisch Roulette? Voor welk spel je ook kiest, een poker face is hierbij onmisbaar. En onthoud één ding: de slimme gokker houdt altijd op als hij teveel dreigt te verliezen. Geen fan van het casino? Las Vegas is dé entertainment stad van de wereld dus het bezoeken van een show mag dan ook zeker niet ontbreken deze avond. Heb je zin in een show met iets extra’s, kijk dan naar de mogelijkheden voor een ‘adult’ show.

Misschien heb je vanavond je zinnen wel op iets heel anders gezet. Namelijk trouwen met de liefde van je leven (of jouw liefde van de avond). En laat dit in Las Vegas nou een populaire gelegenheid zijn. Ren snel langs het Marriage License Bureau voor je vergunning en je kunt door naar de trouwkapel. Wil je het spannender maken? Kies dan voor een thema. Laat een (imitatie) Elvis of een (imitatie) Lady Gaga je huwelijksceremonie voltrekken.

Vanavond is de perfecte avond om even helemaal los te gaan, want ‘What happens in Vegas, stays in Vegas...’

Verkleedtips!
Las Vegas staat bekend om alle glitter en glamour. Duik in je kast en ga op zoek naar je netste pak of mooiste galajurk. Combineer dit met alle schitterende sieraden en boa’s die hebt en je hebt een perfecte outfit. Pak je liever nog meer uit? Las Vegas staat ook bekend om alle grote optredens en tributes die er worden gehouden. Als Elvis of Michael Jackson imitator val je zeker niet buiten de boot. Maar natuurlijk mogen de “adult shows” ook niet ontbreken. Een strak broekje en een fles olie doen wonderen.

}

20:00 - 01:00 uur

Feestterrein

Vanaf 16 jaar

Alleen met geldig entreebewijs

Kom jij ook op ons feestje?

Hoera, we zijn weer een jaartje ouder! Kom jij ook op ons feestje deze zondagmiddag? We sluiten deze week vol activiteiten, gezelligheid en plezier graag af met een laatste (en zeker geen klein) feestje. We vieren dat we weer een jaartje ouder zijn geworden en dit kan uiteraard niet zonder jou. Wij zorgen voor de ballonnen, de kaarsjes en niet te vergeten het entertainment. Het enige wat jij hoeft te doen is je feesthoedje meenemen en zorgen dat de tekst van ‘You’ll never walk alone’ er weer goed in zit. We starten om 14:00 uur bij het feestterrein, zien we je dan?

Let op!

 • De zondagmiddag is van oudsher gezellig druk. Dringen bij de bar heeft geen zin, het meenemen van lege kratjes wel!
 • Op iedere feestavond wordt de beste verkleedpartij genomineerd door de organisatie. De genomineerden dingen vanmiddag mee voor de ZF-outfit-award 2022!
}

14:00 - 18:00 uur

Feestterrein

Alle leeftijden