over ons

Zomerfeest Schipluiden is een negendaagse feestweek waarin verbinden centraal staat. Gedurende de week worden er diverse activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud en is het feestterrein dé plek voor gezelligheid.

Het Zomerfeest vindt zijn oorsprong in het jaar 1972. Disco Freestone organiseerde drie feestdagen op het terrein van de plaatselijke voetbalvereniging. Tijdens dit feest stonden er verschillende wedstrijden en recordpogingen op het programma, met als doel om een zo breed mogelijke doelgroep een fijne tijd te bezorgen.

Door de jaren heen is het Zomerfeest in veel opzichten veranderd. Zo bevindt het feestterrein zich de laatste decennia centraal in het dorp, in de straat tussen de basisschool en de R.K. kerk, is het Zomerfeest uitgegroeid tot een negendaags evenement en zijn er maar liefst 30 verschillende activiteiten voor jong en oud. Het doel van het Zomerfeest is echter altijd hetzelfde gebleven; Schipluiden verbinden!

Het Zomerfeest kan alleen gerealiseerd worden door ons grote team met enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen en onze fantastische sponsoren zou het Zomerfeest niet kunnen bestaan. Zowel in de voorbereiding als in de week zelf zijn er grote groepen vrijwilligers in de weer om dit feest tot een succes te maken. Alle vrijwilligers zetten zich belangeloos in om Schipluiden van een geweldige feestweek te voorzien. Ons mooie team leert elkaar gedurende de week steeds beter kennen en heeft plezier met elkaar. Naast dit sociale aspect is het helpen bij het Zomerfeest ook een perfecte leerschool voor veel mensen en komen er regelmatig carrièrekeuzes uit voort.

Door het brede aanbod aan activiteiten is er tijdens de feestweek voor iedereen iets leuks te doen. Zo wordt er voor de allerkleinsten een peuterochtend georganiseerd en zijn er voor de kinderen verschillende spellen en activiteiten te doen, waarbij sportiviteit, samenwerking en plezier de belangrijkste ingrediënten zijn. Voor volwassenen zijn er diverse gezellige, sportieve en culturele activiteiten die bijdragen aan de saamhorigheid in Schipluiden. De jaarlijkse kerkdienst en seniorenactiviteit met aansluitende bingo worden jaar in jaar uit druk bezocht door de dorpsgenoten met de meeste ervaring.

Al meer dan 50 jaar brengt het Zomerfeest Schipluiden keer op keer het dorp weer iets dichter bij elkaar! Wilt u meer informatie over het Zomerfeest Schipluiden, sponsoring of het programma? Neem dan contact met ons op via info@zomerfeest-schipluiden.nl of kom langs op het feestterrein.