Programma 2023

Hele week

Maak je borst maar nat!

Dit jaar trekken wij een oud-maar-bekend-succes-gegarandeerd onderdeel uit de kast: het fantastische waterpistolenspel!

Bereid je voor op een spetterende week vol actie en plezier. Stel je vaardigheden op de proef en daag je vrienden uit in dit actieve watergevecht. Ga je voor de nieuwste waterpistolen, uitdagende manoeuvres of slimme listen? Jij bepaalt wat voor jou de beste tactiek is.

Laat de zomerse temperaturen geen belemmering zijn. Het waterpistolenspel biedt namelijk naast strategisch denken en actie ook verkoeling én vermaak. Strijd om de titel van kampioen en maak nieuwe vrienden tijdens dit uitdagende spel. Of je nu komt om te winnen of gewoon voor de lol, één ding is zeker: maak je borst maar nat!

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 21 juli, 12:00 uur via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • Zaterdag 5 augustus kun je jouw waterpistool en eerste target ophalen tijdens de voorinschrijving op het feestterrein.
 • De spelregels volgen na inschrijving.

De inschrijving opent 21 juli om 12:00 uur.

}

5 Aug. 20:00 - 12 Aug. 12:00 uur

Schipluiden

Alle leeftijden

€2,-

Zaterdag 5 aug.
Zondag 6 aug.
Maandag 7 aug.
Dinsdag 8 aug.
Woensdag 9 aug.
Donderdag 10 aug.
Vrijdag 11 aug.
Zaterdag 12 aug.
Zondag 13 Aug.

ZF Motortourtocht

“De motor brulde toen ik het gas opendraaide, de wind streek langs mijn gezicht terwijl ik de weg voor me zag opdoemen.

Mijn handen omklemden het stuur, mijn hart bonkte van opwinding. De adrenaline schoot door mijn aderen terwijl ik de bochten doorkruiste, perfect afgestemd op mijn machine. Ik voelde de vrijheid en de kracht die motorrijden met zich meebrengt, een gevoel dat niet te evenaren is. De snelheid, de sensatie, het avontuur. Op dat moment was ik één met mijn motor en de weg, en wist ik dat ik voor altijd verknocht zou zijn aan deze passie.”

Klinkt dit bekend? Perfect, dit is namelijk precies het gevoel wat we gaan (proberen te) evenaren tijdens de motortourtocht van ’t Zomerfeest. Ben jij erbij?

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 22 juli, 12:00 uur via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • Voor een heerlijke lunch wordt gezorgd.
 • Elke deelnemer rijdt mee op eigen risico en dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
 • Rijden in een eigen groep is mogelijk.
 • Vanaf 16:00 uur is het feestterrein open om samen met alle andere motorrijders en fietsers een drankje te doen.

De inschrijving opent 22 juli om 12:00 uur.

}

09:30 - 17:00 uur

Oude Gemeentehuis

Vanaf 18 jaar

€20,-

They see me rollin'

Er is niks lekkerder dan een stukje toeren door het groen tussen de grote steden.

 En of je dit nu doet op een e-bike, wielren- of oma-fiets: vandaag kan het allemaal! Voor de (e-)bikers is er een schilderachtige tocht van 50 kilometer, waarbij je kunt genieten van de rust en de natuur. Onderweg is er een pitstop gepland met een heerlijk kopje koffie of thee en een stuk taart om je energie weer aan te vullen.

Voor de wielrenners hebben we in samenwerking met de lokale wielervereniging S.F.T.C. LEK een uitdagende route van 90 kilometer uitgezet. Onderweg kun je jezelf belonen met een verfrissende stop en genieten van een welverdiende kop koffie of thee met een stuk taart. Dus stap op je fiets, geniet van de mooie tochten en laat je verrassen door al het moois wat de routes te bieden hebben.

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 22 juli, 12:00 uur via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • De routes zijn beschikbaar via een app en het is ook mogelijk om de routes te printen.
 • Vanaf 16:00 uur is het feestterrein open om samen met alle andere fietsers en motorrijders een drankje te doen.

De inschrijving opent 22 juli om 12:00 uur.

}

Tussen 12:00 en 13:00 - 17:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

Alle leeftijden

€7,50

Voorinschrijving

Voor diverse activiteiten dient van te voren worden aangemeld. Voor deze activiteiten geldt: niet van te voren ingeschreven = niet kunnen deelnemen aan de activiteit.
Op de eerste zaterdag kan worden ingeschreven voor de volgende activiteiten:

Datum Activiteit Leeftijd Kosten
06-08-2023 Zpecial Forces 8 t/m 12 jaar 10 euro
08-08-2023 Plons! 8 t/m 12 jaar 3 euro
10-08-2023 Mudmasters 8 t/m 12 jaar 2,50 euro
12-08-2023 ZF Commando's 13 t/m 15 jaar 10 euro
}

15:30 - 16:30 uur

Schoolplein St. Jozefschool

Alle leeftijden

Sinterkerst&nieuw

Wie telt er nu al af naar de gezellige decembermaand? Wat is jouw favoriete feestdag van deze maand? Liever pakjesavond vieren met de kids of ga je helemaal los tijdens de jaarwisseling?

Roepen deze vragen direct keuzestress bij je op? Geen paniek! Een keuze maken hoeft ook eigenlijk niet. Vanavond doen we het gewoon allemaal tegelijk op één avond.

Bij binnenkomst staan de kerstbomen al versierd klaar, is het Glazen Huis op volle toeren en is de kerststal ook van de partij, maar wie staat daar nou naast de ezel? Het is Sinterklaas met zijn pieten! Even verderop zijn er cadeautjes verzameld, maar zijn ze nu van de Sint of van de Kerstman? Eigenlijk maakt het helemaal niet uit, want heel december is één groot feest!

Wanneer je verder het feestterrein op loopt kom je Rudolf en de andere rendieren tegen. Oefen je nog wel even het repertoire aan Sinterklaas-, Kerst en jaarwisselingliedjes? Oh denneboom, Sinterklaas kapoentje, Happy new year en natuurlijk Flappie kunnen vanavond niet ontbreken. Met een drankje is de stem zo opgewarmd, dus zorg dat je niet zonder komt te zitten!

Een welbekende traditie rondom oud & nieuw mag ook vanavond niet ontbreken. Speciaal voor de gelegenheid brengen wij het Top 2000 Café naar het Zomerfeest! Geniet het eerste uur van deze feestavond van de echte gouwe ouwe, tot de welbekende klassiekers. Zorg dat je er op tijd bij bent en ontdek welke (Zomerfeest-)hits weten de top 10 te bereiken.

Dat het een feestelijke avond wordt, is wel duidelijk. Maar natuurlijk mag een belangrijk onderdeel niet ontbreken: het aftelmoment richting het nieuwe (Zomerfeest) jaar. Hef dus met ons het glas, tel af tot 00:00 uur en dan verklaren wij het Zomerfeest 2023 officieel tot geopend!

Verkleedtips
Kom jij als kerstman, Sinterklaas, piet, rendier of in je glitterjurk? Of haal je de kerstboomslingers van zolder en hang je een paar kerstballen in je oren? Alle decoratie is al in huis, de creatieve vormgeving is aan jou!

}

20:30 - 01:00 uur

Feestterrein

Vanaf 16 jaar

ALLEEN TOEGANKELIJK MET GELDIG ENTREEBEWIJS

Luchtkastelen en visioenen

Ook dit jaar vindt de Zomerfeestdienst weer plaats. De verschillende kerken uit het dorp hebben hun handen ineen geslagen voor een gezamenlijke kerkdienst in het kasteeltje.

Het thema van de viering dit jaar is “luchtkastelen en visioenen”. De nadruk bij dit thema wordt gelegd op het belang van verbeelding en dromen. Het kasteel met zijn rijke geschiedenis, biedt een betoverende locatie voor deze speciale dienst. Een open, zonovergoten binnenplaats en de klanken van vrolijke muziek zullen de lucht vervullen. De kerkdienst brengt het dorp samen en verbindt iedereen met een warme en gezellige sfeer die past bij de Kerk en het Zomerfeest.

Let op!

 • De dienst start om 11:00 uur. Uiteraard ben je al eerder welkom.
 • Na afloop is er de gelegenheid om een kopje koffie te drinken en gezellig na te praten.
 • Bij slecht weer vindt de dienst plaats in de St. Jacobuskerk. 
}

10:30 - 12:00 uur

Kasteel Keenenburg

Alle leeftijden

Superhelden op sokken

Heb jij al geoefend met het schieten van je web, net als Spiderman? Of kan jij supersnel rennen, springen en ontwijken net als Superman?

Samen met jouw mede-superhelden in opleiding gaan jullie laten zien wat je al kan en gaan jullie nog meer superheldenpower ontwikkelen. Misschien kan jij alle laserstralen ontwijken en kom je zonder kleerscheuren naar de overkant. Natuurlijk gaat een echte superheld ook met zijn fans op de foto en laat een superheld zijn supergrote spierballen zien aan zijn mede-superhelden. Oefen jouw superhelden kracht met jouw vrienden en verdien jouw enige echte superheldendiploma!

Let op!

 • De inschrijving is vanaf 10:00 uur bij V.V. Schipluiden.
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
 • Bij slecht weer wijken we uit naar de Dorpshoeve.
}

10:00 - 14:00 uur

V.V. Schipluiden

5 t/m 8 jaar

€3,50

Lancer de balle d’EtE

Er wordt de afgelopen weken alweer fanatiek getraind op het center court van de Burgemeester van Gentsingel.

Korte buut, lange buut, en hier en daar een ketser, maar op het feestterrein met bijbehorende wedstrijdspanning is het toch allemaal net weer even anders. Kijk je tegen de zon in, heb je last van plofballen of houd je het niet meer van de wedstrijdspanning? Wat je excuus ook mag zijn, een mooie dag wordt het zeker! Kom genieten van een hapje en een drankje, praat gezellig bij en zorg dat je genoeg punten hebt verzameld voordat de bekende woorden van de jury door de speakers schallen: ‘De buut mag niet meer worden geworpen!’.

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 13:00 uur op het feestterrein.
 • Ieder team bestaat uit 3 personen. Minimaal 2 van de 3 teamleden moeten uit de gemeente Midden-Delfland komen.
 • Neem je eigen jeu de boules ballen mee. De organisatie heeft alleen reservesetjes.
 • Ieder team speelt zowel ’s middags als ’s avonds.
 • Tussen de wedstrijden door is er de mogelijkheid om eten te kopen op het feestterrein. Loop dus gerust even langs bij Smokestyle voor een bordje vol lekkernijen.
}

14:00 - 23:00 uur

Feestterrein

Vanaf 16 jaar

€15,- per team

Zpecial forces

Droom jij er ook van om commando te worden bij de Special Forces? De stafleden van deze militaire eenheid zijn vandaag speciaal naar Schipluiden gekomen om het “Zpecial Forces” team samen te stellen.

Ze zijn op zoek naar jonge, moedige, maar bovenal stoere kinderen en ze hebben gehoord dat ze die hier goed kunnen vinden!

Tijdens deze actieve middag worden jullie klaargestoomd om met elkaar spannende operaties uit te voeren. De stafleden zijn benieuwd of jullie dit wel aan kunnen… Durf jij deze militaire uitdaging aan te gaan? Meld je dan snel aan bij het Zpecial Forces team en wie weet maak jij straks deel uit van dit nieuwe elite korps!

Let op!

 • Kom lopend aangezien we ergens anders starten dan dat we eindigen.
 • Doe kleren aan die vies mogen worden en goede schoenen.
 • Voor avondeten wordt gezorgd, eventuele dieetwensen kunnen bij de inschrijving worden doorgegeven.
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
}

15:00 - 22:00 uur

L.T.C. Keenenburg

8 t/m 12 jaar

€10,-

Mickey Mouse Clubhouse

Van de allerkleinsten tot de iets oudere peuters, vandaag beleven zij een onvergetelijke ochtend vol plezier en avontuur samen met Mickey Mouse en zijn vriendjes!

Tijdens deze spetterende spelletjesochtend kunnen zij samen met Mickey en zijn vriendjes op pad langs allerlei gezellige spelletjes. Denk aan eierkoeken versieren, dansen op de gezelligste liedjes en sportieve spelletjes. Maar het leukste is misschien wel om op de foto te gaan met Mickey en Mini Mouse. Zij hebben er heel veel zin in, jij ook?

Let op!

 • Bij slecht weer vindt de activiteit plaats in de Dorpshoeve.
 • Alle kinderen zijn van harte welkom, maar ouders dienen wel een oogje in het zeil te houden.
}

10:00 - 12:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

0 t/m 5 jaar

€2,-

Hamsteren!

Om ervoor te zorgen dat er tijdens het Zomerfeest genoeg te eten en te drinken is, zijn de vrijwilligers nog even naar Albert Heijn gefietst.

Op de terugweg is het boodschappenmandje omgevallen en nu liggen alle boodschappen door het dorp verspreid! Ben jij de speurneus die alle boodschappen die op de kassabon staan binnen no-time weer bij elkaar heeft verzameld? Dan kan jij onze Zomerfeest-toppers vanmiddag een grote dienst bewijzen! Ga je eerst voor de zuivel, via de diepvries naar de groenteafdeling, of pak je wat je pakken kan?

Wat je tactiek ook is, kijk uit voor de Albert Heijn medewerkers! Zij proberen het jou zo moeilijk mogelijk te maken, door de gevonden producten van je bonnetje weg te strepen!

Let op!

 • Inschrijven kan tussen 13:15 - 13:45 uur.
 • Sportieve schoenen zijn een must om de Albert Heijn medewerkers te snel af te zijn.
 • De boodschappen liggen alleen verspreid in de wijk Rozemarijn, luister goed naar de organisatie waar je mag zoeken.
 • Het Zomerfeest Schipluiden zorgt niet voor begeleiding. Liever niet dat jouw kind alleen zoekt? Zorg dan zelf voor begeleiding.
}

14:00 - 16:00 uur

Grasveld Scouting Schipluiden

6 t/m 14 jaar

€1,-

BaJa Beachparty

Eindelijk even weg van je vader en moeder en lekker met je vrienden op pad. En hoe kan dat nou beter dan met z’n allen op de boot onder het genot van een muziekje en een drankje?

Trek je gezellige tropische beach-outfit aan en doe je waterproof mascara maar op, want vandaag wordt het een feestje op het water.

Eenmaal aangekomen op de locatie is het tijd om je handoek uit te slaan en een verfrissende duik te nemen voordat je aan de barbecue kunt beginnen. Heb jij al zin in het gezelligste feestje van de week? Wij wel!

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 22 juli, 12:00 uur via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • Neem naast je tropische beach-outfit ook zwemkleding en een trui voor ‘s avonds mee.
 • Een zwemdiploma is verplicht.
 • Voor avondeten wordt gezorgd, eventuele dieetwensen kunnen bij de inschrijving worden doorgegeven.

De inschrijving opent 22 juli om 12:00 uur.

}

16:30 - 21:30 uur

Onder de trambrug

12 t/m 15 jaar

€7,50

Bandjes en Standjes

Het enige, echte muziekfestival van het Zomerfeest voor de deur! Tijdens dit avondvullende programma nodigen wij je uit om naar het feestterrein te komen en een avond te genieten van een gezellige sfeer, lekkere muziek en heerlijke hapjes en drankjes. En dit alles verzorgd door bands en ondernemers uit de regio!

Qua muziek is er voor ieder wat wils. Word jij bijvoorbeeld blij van een lekkere rock beat? Of geniet jij toch meer van een wat meer gefinetunde gitaar solo? Dan moet het helemaal goedkomen. Diverse bands betreden vanavond het open podium, maar één ding hebben deze artiesten allemaal gemeen: de wens om hun muziek te delen met jou. Laat je dus verrassen en geniet van al het talent wat voorbij komt.

Is er een moment pauze op het open podium? Maak je geen zorgen, er zijn nog genoeg andere activiteiten. Speel bijvoorbeeld gezellig mee met de muziekbingo, georganiseerd door het altijd gezellige, energieke en ieders favoriete coacktail trio. Strijd met een heerlijk drankje in de hand tegen, of juist met, je vrienden en laat zien wie de enige echte muziekmaster is. En roepen een Game Boy, een Atari of een oude spelcomputer bij jou een nostalgisch gevoel op? Was je hier vroeger niet vanaf te slaan? Check dan zeker onze gamehoek! Speel gezellig een spelletje mee en kijk of die oude talenten van vroeger nog steeds in je zitten.

Van al dat dansen en gamen krijg je ongetwijfeld dorst of zelfs trek. Ook daar is aan gedacht! Zo is er de mogelijkheid om heerlijke hapjes te proeven die door lokale ondernemers speciaal voor jullie, het fantastische Zomerfeest publiek, zijn bereid. Denk aan een lekker kopje koffie met een taartje of een Aperol Spritz met een snack. Niets is te gek en alle combinaties zijn mogelijk.

De line-up is compleet, de techniek geregeld en de lekkerste drankjes staan koud. De hoogste tijd dus om richting het feestterrein te komen en deze gezellige avond samen met je vrienden te beleven.

Let op!

 • Toegangskaarten kunnen vanaf 21 juli, 12:00 uur, online gekocht worden via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • Op het feestterrein kan bij diverse foodtrucks iets te eten gehaald worden.

De inschrijving opent 21 juli om 12:00 uur.

}

19:00 - 00:00 uur

Feestterrein

Alle leeftijden

€15,-

Kabouter Plop Kindershow

Plopperdeplopperdeplop! Luisteren jullie goed kinderen? Kabouter Plop heeft zijn intrek genomen in een mooie, vrijstaande paddenstoel op het schoolplein van de St. Jozefschool en hij nodigt iedereen uit om langs te komen.

Kabouter Kwebbel, Kabouter Lui en Kabouter Klus zijn sowieso van de partij, maar kom jij ook? Dan gaan we samen de kabouter dans doen, zingen en heel veel lachen. Om Kabouter Plop en zijn vrienden gerust te stellen, is het leuk om een kaboutermutsje op te zetten. Dan voelen zij zich direct thuis. Kom jij ook langs? Plopperdeplopperdeplop!

Let op!

 • Voor de ouders is er een terras ingericht waar je op afstand mee kunt genieten van de show. Het Zomerfeest zorgt voor de begeleiding van de kinderen.
 • Kun je zelf niet aanwezig zijn? Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
 • Na afloop kunnen de kinderen alleen onder begeleiding de locatie verlaten.
 • Bij slecht weer vindt de show plaats in het Notenschip.
}

10:00 - 12:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

0 t/m 5 jaar

€1,-

Plons!

Ook deze week mag waterpret uiteraard niet ontbreken. Doe daarom mee aan de ouderwetse watermiddag vol met uitdagende spellen. Strijd samen met je team, om aan het einde van de dag gekroond te worden tot het beste team wat hun hoofd boven water heeft weten te houden.

Tijdens deze middag staat plezier voorop en belooft het een heerlijk verfrissende en spetterende middag te worden vol uitdaging! Ben jij niet bang om nat te worden en durf jij de strijd aan te gaan? Schrijf je dan in voor de watermiddag en beleef samen met je vrienden een onvergetelijke middag vol waterpret!

Let op!

 • Een zwemdiploma is verplicht.
 • Trek kleren aan die vies mogen worden.
 • Natuurlijk hopen wij op mooi weer, maar neem eventueel ook een extra trui en een handdoek mee voor als het wat kouder is.
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
}

13:00 - 17:00 uur

Vijver tussen de Wilgenlaan en de golfbaan

8 t/m 12 jaar

€3,-

Praatje en een advocaatje

Ook voor de ouderen onder ons staat er dit jaar natuurlijk weer een gezellige middag op het programma!
Onder het genot van een lekker advocaatje, is er ruimte om een leuk praatje met elkaar te maken. Even bijkletsen met oude bekenden terwijl u geniet van een lekker hapje en een drankje. Luister daarnaast naar een interactieve lezing rondom kunst van Nicole Hermans, geniet van de mooie klanken van de accordeon en uiteraard mag ook de jaarlijkse bingo niet ontbreken. Wie weet wint u wel één van de mooie prijzen.

Er is voor ieder wat wils op deze gezellige middag. We hopen u er te mogen verwelkomen!

}

13:00 - 15:30 uur

Tent op het feestterrein

vanaf 65 jaar

Ticket to ride schipluiden

Dat het bij ons altijd gekker, creatiever en net dat stapje extra kan is duidelijk. Zo ook vanavond. Heb jij dus zin in een unieke en actieve spelavond? Doe dan mee met Ticket to ride Schipluiden!

Niet alleen brengen wij het bordspel “Ticket to ride” tot leven, we combineren dit fantastische spel ook nog eens met een vossenjacht XXL en fanatieke spelletjes. Het belooft een spannende avond te worden waarbij strategie, teamwork en speurvaardigheden van groot belang zijn.

Het spel Ticket to Ride is al een spannende uitdaging op zich, maar bij ons krijgt het nog een extra dimensie. Tijdens het spel speel je niet alleen tegen andere teams, maar moet je voordat je kunt beginnen ook op zoek naar de locatie van de geheime ‘vossen’ die zich in het dorp hebben verstopt.

Ga met een groep vrienden, familie of collega’s de strijd aan om alle vossen te vinden en daarmee zoveel mogelijk spelkaarten voor het spel Ticket to ride te verzamelen. Ontvang vervolgens een korte en een lange route en ga met jouw team logisch te werk om zo de beste strategie te bepalen. Zijn jullie het eens over de beste route maar ontbreken de nodige spelkaarten? Geen paniek! Haast je naar de spellen en probeer deze zo goed mogelijk uit te voeren. Hoe beter de uitvoering, hoe meer spelkaarten je kunt verdienen.

Waar zetten jullie vanavond op in: snelheid, behendigheid, strategisch denken of wilskracht? Of ga jij voor een zo gevarieerd mogelijk team om zo jullie kansen te spreiden? De tijd zal leren wat voor Ticket to ride Schipluiden de beste aanpak is. Een ding is zeker: alvast oefenen met het bordspel kan nooit kwaad.

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 22 juli, 12:00 uur via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • Draag makkelijke schoenen.
 • Inschrijven kan per 4-6 personen.

De inschrijving opent 22 juli om 12:00 uur.

}

19:00 - 23:00 uur

Feestterrein

Vanaf 14 jaar

€20,- per team

Potje jassen

Schud de kaarten maar vast door, want na het succes van vorig jaar is het gezellige klaverjastoernooi terug. Of je nu dus een doorgewinterde kaartspeler bent of net begint, er is voor ieder wat wils.

Test vanavond je klaverjasvaardigheden onder het genot van een hapje en een drankje. Want of je nu wel of niet de roem pakt, het wordt gegarandeerd een avond vol uitdagingen, gezelligheid en leuke prijzen. Voel jij je toch meer op je gemak als toeschouwer? Ook prima, de deelnemers kunnen de support langs de lijn ongetwijfeld waarderen.

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 24 juli, 10:00 uur via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen of fysiek tijdens de jeu de boules op zondag 6 augustus tussen 14:00 - 16:00 uur.
 • Inschrijven gebeurt individueel en wij zorgen dat iedereen gekoppeld wordt aan een waardige teamgenoot.

De inschrijving opent 24 juli om 10:00 uur.

}

19:00 - 23:00 uur

Tent Feestterrein

Vanaf 18 jaar

€5,-

Pubquiz: 1001 wonderlijke vragen

Onze quizmasters nemen je deze avond weer mee op ontdekkingstocht door de wondere wereld van duizend-en-één nacht. Maar pas op!

Zorg dat je niet verdwaalt in de labyrinten. Tijdens deze pubquiz worden jullie uitgedaagd met de meest bijzondere en verrassende vragen.

Laat zien dat jouw team het slimste en snelste is en behaal de hoogste score. Wie weet worden jullie wel gekroond tot de sultans van de pubquiz en winnen jullie fantastische prijzen. Dus verzamel je vrienden, bereid je voor op een avond vol met Arabische sferen en schrijf je snel in voor “1001 wonderlijke vragen”!

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 24 juli, 20:00 uur via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • De teams van de pubquiz bestaan uit maximaal 4 personen.
 • Opgeven met minder dan 4 personen kan ook.

De inschrijving opent 24 juli om 20:00 uur.

}

19:30 - 23:00 uur

Feestterrein

Vanaf 16 jaar

€20,- per team

De magische spelstrijders van ArabIE

Terwijl er op het feestterrein gestreden wordt voor de titel “sultans der kennis”, barst in de feesttent een andere strijd los. Het gaat hier vanavond namelijk niet alleen om kennis, maar vooral om behendigheid, tactiek en snelheid.

Wil jij goed voorbereid aan de strijd beginnen? Verdiep je dan zeker alvast in de Arabische cultuur en zorg dat jullie je smaakpupillen op scherp hebben staan.

Weten jij en je team zich net zo behendig door de spellen te bewegen als Aladdin? En zijn jullie in staat om het hoofd koel houden als de temperaturen oplopen tot standje Sahara? Wie weet mogen jullie je aan het einde van de avond dan de beste magische spelstrijders van Arabië noemen!

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 24 juli, 20:00 uur via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • De teams bestaan uit maximaal 4 personen, opgeven met minder dan 4 personen kan ook.

De inschrijving opent 24 juli om 20:00 uur.

}

20:30 - 23:00 uur

Tent Feestterrein

Vanaf 16 jaar

€20,- per team

Mudmasters

Kwart over zes ‘s ochtends. Nederland ontwaakt. Maar jij staat alweer te trappelen. Want vandaag is de dag van de mudmasters! De strijd tegen kou, water en koeienvlaaien.

In je oudste kleding maak jij de tocht door de weilanden rondom Schipluiden om zo snel mogelijk weer terug te komen. Geen sloot is jou te breed, geen kant is jou te hoog. En aan het einde van de race staat de brandweer je weer op te wachten om je schoon te spuiten. Durf jij het aan?

Let op!

 • Een zwemdiploma is verplicht!
 • Trek oude kleding en vastzittende schoenen (geen klittenband) aan die vies en nat mogen worden.
 • Neem eventueel een handdoek en trui mee voor daarna.
 • Je krijgt geen ontbijt, dus zorg dat je van te voren goed ontbeten hebt.
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
}

06:15 - 09:30 uur

Tent feestterrein

Vanaf 8 jaar

€2,50

Aandacht voor ambacht

Dat er in Schipluiden en omstreken veel bedrijven zijn gevestigd is geen nieuws. Maar mogen wij toch even jouw aandacht voor deze lokale ambacht?

Want hoe is het leven en het werk van deze lokale ondernemers? Ontdek het vanmiddag! Lokale ondernemers in Midden-Delfland openen hun deuren en geven jou een uniek kijkje in hun wereld en nemen je mee in hun werkzaamheden. Je krijgt uitleg over de geschiedenis, tradities en innovaties van hun ambacht. Schrijf je online in voor een middag vol aandacht voor ambacht en ontdek de parels van onze regio!

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 22 juli, 12:00 uur via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • Bij de inschrijving kun je jouw voorkeursroute aangeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.
 • Neem een goede fiets mee en zorg dat de bandjes opgepompt zijn.
 • Zorg dat je een stevige lunch achter de kiezen hebt.
 • Na afloop van de rondleidingen is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje in de tent op het feestterrein.

De inschrijving opent 22 juli om 12:00 uur.

}

13:00 - 18:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

Vanaf 30 jaar

€10,-

Arabian Nights

“1-0-0-1 Nights, Arabian Nights, it’s a journey of a lifetime”.

Het lijkt wel of de band Ch!pz in 2005 een toekomstvoorspelling deed met dit nummer, want vanavond wordt het een betoverende reis. Het feestterrein wordt omgetoverd tot een Arabisch sprookje. En jij bent erbij!

Dompel je vanavond onder in de magie van het Midden-Oosten. Maak kennis met de hoofdpersonen uit 1001-nacht, zoals Sinbad de Zeeman, Ali Baba en de 40 rovers en natuurlijk Aladdin en Jasmine en de wonderlamp. Dwaal rond over de bazaar van Baghdad en laat je meevoeren door de vele geuren, kleuren en smaken die het Arabisch schiereiland rijk is. Liever een wat minder energieke omgeving? Vind dan je rust in de oorverdovende leegte van de woestijn, enkel verstoord door een verdwaalde kameel of een vallende ster.

Ga los op de Oosterse muzikale klanken en dans met je buik als nooit tevoren. Zoek je toch de ontspanning? Dan ben je uiteraard welkom in een van de vele badhuizen op het feestterrein. Hier kan je heerlijk relaxen in hogere sferen. Over hogere sferen gesproken, vanavond is ook de avond dat je heerlijk ontspannen een rondje kunt vliegen over het feestterrein met een van de vele vliegende tapijten. Let wel op en wijs verstandig een BOB aan.

Zorg ook zeker dat je vanavond op tijd bent. We trappen deze magische avond namelijk af met een compleet verzorgde Shisha lounge op het feestterrein. Strijk neer op het kleurrijke terras en geniet van de heerlijke smaken.

Magie, dat is waar het vanavond om draait. Een magische avond, een
betoverende reis en jij kan erbij zijn!

Verkleedtips
Pak een blik blauwe verf en binnen no-time tover jij jezelf om tot de geest uit de fles. Is dit toch te veel een kledderboel? Dan kun je er voor kiezen om als sjeik, buikdanseres of kameel te gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos!

}

20:30 - 01:00 uur

Feestterrein

Vanaf 16 jaar

Alleen met geldig entreebewijs

vrolijke vissen vangers

Echt een verrassing is het niet, maar leuk is het wel: ook dit jaar staat de ouderwetse viswedstrijd weer op het programma! Jullie hebben afgelopen jaar vast hard geoefend, het beste aas uitgeprobeerd en de lekkerste krukjes getest.

Vandaag gaan we zien welke visser zijn hoofd koel weet te houden en niet bezwijkt onder de druk. Pak je hengel uit de kast, zoek de mooiste dobber uit en vergeet het aas niet. Oefen nog een keertje goed met jouw geconcentreerde blik en ultieme focus zodat jij er helemaal klaar voor bent. Haal jij de meeste of grootste vis uit het water voordat de toeter klinkt?

Let op!

 • In verband met de verplichte visvergunning is de kinderviswedstrijd tot en met 13 jaar. 14 jaar en ouder vissen mee met de seniorenviswedstrijd.
 • Er wordt gevist tussen de Paardenbrug en de brug voor de hervormde kerk. De organisatie bevindt zich bij de Valbrug.
 • Een zwemdiploma en/of begeleiding van een volwassene is verplicht.
}

09:30 - 11:00 uur

Langs de vaart

3 t/m 13 jaar

€2,50

Vet voordelige vrijmarkt

Ben je op zoek naar mooie boeken, een speelgoedauto of toch een vette zonnebril voor deze mooie dagen? Of heb je zelf nog leuke spullen thuis liggen die je graag zou willen ruilen voor een paar euro’s?
Kom dan deze vrijdag naar de “Vet voordelige vrijmarkt” om spulletjes te kopen of juist te verkopen! Haal je kamer overhoop of zorg dat je ouders de schuur leeghalen met spullen die jullie toch niet meer gebruiken en verdien een extra centje voor jouw eigen spaardoel. Kom dus gezellig langs!
}

13:00 - 16:00 uur

Rondom de vijver van de B.M. Singel

Alle leeftijden

Vintage volleybal vrijdag

Een ouderwets gezellig potje volleybal! Dit jaar nemen we dat wel heel letterlijk; trek je hippe beenwarmers uit de kast en vergeet vooral je fluorescerende haarbandje niet in te doen.

Vandaag staat er een ouderwets gezellig volleybaltoernooi op het programma. De parkeerplaats achter het oude gemeentehuis verandert voor één dag in het Schipluiden Beach Stadium: het zand wordt gestort, de netten worden gespannen en de bar wordt gevuld.

Onder de stralende zon wordt er gestreden om de prestigieuze titel van Schipluidens Volleybalkampioen. Of je nu komt serveren, blocken en smashen, of liever jouw favoriete team vanaf de zijlijn komt aanmoedigen, dit evenement mag je niet missen!

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 26 juli, 20:00 uur via onze websitewww.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen.
 • Inschrijven kan per team van 5 personen.
 • Trek je oude, vintage outfit aan en gaan met die banaan!

De inschrijving opent 26 juli om 20:00 uur.

}

13:00 - 18:00 uur

Achter het oude gemeentehuis

Vanaf 16 jaar

€25,- per team

Vogelvrije vrijdag

Ben jij klaar voor een avond vol vreugde en vertier? Kom dan naar de veestavond waarbij alles draait om de letter V! Deze veestavond is dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol V’s.

Van vakkenvullers tot verloskundigen en van voetballers tot verpleegkundigen, alles staat in het teken van de letter V. Het feestterrein staat vol met diverse beroepen en je kunt zelfs vissers en vrachtwagenchauffeurs tegenkomen. Het is een ware verkleedpartij waarbij de dames als vent verschijnen en de mannen zichzelf transformeren tot vrouw.

Je kunt op deze avond ook genieten van de natuurlijke schoonheid om je heen. Bewonder vissen die in het water zwemmen, vogels die in de lucht vliegen en vlinders die er vrolijk op los fladderen. Ook vossen en varkens lopen rond en als je goed oplet, kun je misschien wel de vogelspin of het vogelbekdier spotten.

Het veestterrein kleurt vanavond violet en bekende artiesten als de Vengaboys, Vader Abraham en Van Velzen zorgen ervoor dat de sfeer er goed in zit. Kom verkleed als je vavoriete sport, bijvoorbeeld volleybal, voetbal, veldrijden, vissen, verspringen of de vrije slag. Of misschien ben je wel een echte vogelspotter en kom je als een trotse pauw op de veestavond.

Vintage is tegenwoordig weer helemaal hip dus duik gerust in de verkleedkist van je vader, moeder, opa of oma om de meest bizarre outfits tevoorschijn te halen. Wees creatief en laat je vantasie de vrije loop, want hoe vreemder de outfit, hoe beter!

Dus, als je zin hebt in een avond vol vreugde, vertier en vooral V’s, dan moet je zeker naar de veestavond komen. Laat je vantasie maar gaan, want: hoe vreemder, hoe beter! Verzamel al je vrienden en beleef samen een vantastische
avond vol verkleedplezier, dansjes en muziek en veest er samen op los!

Verkleedtips
Veteraan, vogelverschrikker, vrijgezel, veehouder, vraagteken, vorst, vakantieganger, vies, voetballer, visser; je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt een outfit. De enige vereiste vanavond is dat jouw idee begint met de letter “V’.

}

20:30 - 01:00 uur

Feestterrein

Vanaf 16 jaar

Alleen met geldig entreebewijs

Als ze me missen, ben ik vissen

Deze ochtend liggen veel Schipluidenaren nog op één oor, maar dat geldt niet voor jou: de fanatieke visser!

Rondom de Vaart gaat iedereen voor de meeste vis. Niet in het water, maar aan de haak! Want wie de zwaarste vissen vangt, wint. De sfeer aan de waterkant is ontspannen, maar gefocust. Welke dobber komt als eerste in beweging? En wat hangt eraan?

Daar onderscheiden de professionele vissers zich, met uiterste precisie wordt de vis bevrijd van het vlijmscherpe haakje en mag deze kiloknaller het net in. Tot de weging, zou het genoeg zijn? Of wordt het hengeltje toch nog eenmaal uitgeworpen voor de enige echte KanjerKoningbokaal?

Let op!

 • Degene met het meeste gewicht aan vissen wint. En voor degene met de zwaarste vis ligt natuurlijk de KanjerKoningbokaal klaar!
 • Inschrijven kan bij Eilke de Boer (van ‘t Voertje) via edeboer03@hotmail.com.
 • Een visvergunning is verplicht, zwemdiploma kan handig zijn.
 • Om 05:30 uur gaat de tent open, 05:45 uur is de loting en om 07:00 uur klinkt het startsignaal.
}

05:30 - 12:00 uur

Langs de vaart

Vanaf 14 jaar

€5,-

De leukste familie!

Attentie, attentie! Wij zijn op zoek naar de leukste familie van Schipluiden! Denk jij dat jullie dit zijn? Dan is dit het perfecte onderdeel voor jullie!

Speel samen met jouw gezin, broers en zussen, ooms en tantes of neven en nichten deze spannende speurtocht door het dorp waarbij je verschillende opdrachten moet voltooien. Hierbij is er voor ieder wat wils. Van jong tot oud en van actief tot hersenkrakers. Kan jouw familie het beste logisch redeneren of hebben jullie het beste inzicht? Wie weet komen jullie als winnaar uit de bus en mogen jullie jezelf de leukste familie van Schipluiden noemen!

Let op!

 • Inschrijven kan vanaf 22 juli, 12:00 uur via onze website www.zomerfeest-schipluiden.nl/inschrijvingen of fysiek op de dag zelf.
 • Je kunt de speurtocht tussen 09:30 – 13:30 uur starten.
 • De speurtocht duurt ongeveer één tot anderhalf uur.
 • Draag goede schoenen.

De inschrijving opent 22 juli om 12:00 uur.

}

09:30 - 15:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

Alle leeftijden

€2,-

ZF Commando's

Rekruut, ben jij uit het juiste hout gesneden om een training van de commando’s te overleven? Vandaag kom je erachter.

Je wordt samen met je squad door middel van een groot aantal opdrachten uitgedaagd om te laten zien wat je waard bent. Blijf je koel onder tijdsdruk, heb je de kracht en het uithoudingsvermogen om alle hindernissen te bedwingen en durf je te vertrouwen op je buddy? Dan ben jij de commando die we zoeken. Hard werken is hard ontspannen, dus na afloop van de training staat er een stevige hamburger voor je klaar om de energie weer op te laden.

Geeft acht, ingerukt, mars!

Let op!

 • Trek kleding aan die vies mag worden en neem een trui mee.
 • Zorg dat je met de fiets komt.
 • In verband met avondeten graag eventuele dieetwensen doorgeven bij de inschrijving.
 • Schrijf je zoveel mogelijk in, in groepjes van 5 of 6 personen.
}

13:00 - 19:00 uur

Schoolplein St. Jozefschool

12 t/m 15 jaar

€10,-

Ik hou van Holland

Hup Holland Hup; alle oranje leeuwen en leeuwinnen van Schipluiden verzamelen! Vanavond kleurt ‘t Notenschip helemaal in het oranje, speciaal voor de ‘Ik hou van Holland’ kinderdisco. Kom jij samen met al je vriendjes en vriendinnetjes een fantastisch feestje bouwen?

Trek je meest oranje outfit aan en haal je spetterende dansmoves maar uit de kast. De DJ draait de beste plaatjes dus oefen alvast de bekende Hollandse hits van onder andere Flemming, K3 en Juf Roos. Feest lekker mee en scoor ook nog een mooie geschminkte Hollandse vlag op je wangen. Het wordt een geweldig oranje feestje vanavond!

Let op!

 • Trek je meest oranje outfit aan.
 • Je ouders mogen je wegbrengen en ophalen, maar kunnen niet blijven kijken. Dit is namelijk jullie feestje!
 • Zorg dat er een telefoonnummer van (één van) de ouders bekend is en dat diegene ook bereikbaar is.
 • Er is een snoephoek aanwezig waar de kinderen wat lekkers kunnen kopen, zorg dus dat zij contant geld bij zich hebben.
}

15:00 - 17:00 uur

Het notenschip

4 t/m 12 jaar

€1,-

Heerlijk Hollands

‘De tijd is weer gekomen, tijd voor een groot feest. Dat wil je echt niet missen, hier moet je zijn geweest. Samen heffen wij het glas, een ode aan het bier. We proosten op een leven vol plezier, feesten doen we hier. We zijn er weer bij en dat is prima, Viva Hollandia!’ Het lijkt wel of dit liedje voor het Zomerfeest is geschreven want vanavond kleurt het hele feestterrein oranje en gaan we voor “Heerlijk Hollands”.

Een eerbetoon aan alles wat ons kleine landje groot maakt. Laat je trekker vanavond maar thuis en kom op de fiets, want het kan wel eens héél gezellig worden. Neem een kijkje in de keukenhof, trek een kroketje uit de muur bij de Febo en bewonder de mooiste schilderijen die de Hollandsche meesters geschilderd hebben. Wat een Hollands terrein; een bosje tulpen, stroopwafeltje erbij, vanavond is het echt ouderwets genieten!

Leef je uit en doe de klompendans want ‘vanavond gaan we even uit ons bol’! Scoor een heerlijk Hollands Hertogje aan de bar en laat je helemaal gaan op de meest dansbare muziek die jij je kunt bedenken. Natuurlijk knallen ook de écht Hollandse meezingers vanavond over het feestterrein; Heb je even voor mij? Het regent zonnestralen als we helemaal los gaan op deze Dansplaat.

Het wordt een Dijk van een avond! Struin langs de grachten, hap een haring of neem een kijkje op de kaasmarkt. Kijk uit dat je tijdens het kijken naar de koeien geen klap van de molen krijgt. Vanavond is écht álles Hollands, behalve het weer dan. De wind en regen zijn van het lijstje geschrapt en deze zijn ingewisseld voor een heerlijke Hollandse zomeravond vol gezelligheid, warme bitterballen, koude drankjes en heerlijke muziek!

Verkleedtips

Zeeuws meisje, Volendamse klederdracht of gewoon van top tot teen in het oranje? Vanavond kan je alle kanten op. Zet een kaas op je hoofd, bind een bos tulpen in je haar of verkleed jezelf als het meisje met de parel. Laat je fantasie de vrije loop en verschijn Hollandser dan ooit op het feestterrein!

}

20:30 - 01:00 uur

Feestterrein

vanaf 16 jaar

Alleen met geldig entreebewijs